EPILOG INCIDENTA ISPRED SKUPŠTINE! Vitlao bejzbolkom, a Šešelj ga nagradio!
Foto: Filip Plavčić

BRUKA!

EPILOG INCIDENTA ISPRED SKUPŠTINE! Vitlao bejzbolkom, a Šešelj ga nagradio!

Politika -

Iako je vozač lidera radikala palicom nasrnuo na čoveka, a potom ušao i u raspravu sa skupštinskim obezbeđenjem, on u stranci neće snositi posledice, već je - dobio nagradu

Vozač lidera SRS Vojislava Šešelja neće u stranci biti kažnjen zato što je pre nekoliko dana palicom nasrnuo na člana Dveri, a potom ušao i u raspravu s pripadnicom policije u civilu koja je deo skupštinskog obezbeđenja. Naprotiv, Šešelj kaže da je vozač nagrađen, dodajući da on uopšte nije bio grub prema pripadnici obezbeđenja parlamenta, iako snimci pokazuju drugačije.

Zamalo tuča

Incident se, podsetimo, dogodio uoči posebne sednice Skupštine o KiM. Ispred parlamenta se održavao protest Dveri, lider radikala je dolazeći ušao u verbalni sukob s Boškom Obradovićem, a potom je Šešeljev vozač automobilom pokušao da s platoa izgura okupljene. Kako se oni nisu pomerali, iz automobila je izašao s palicom i nasrnuo na jednog od Obradovićevih sledbenika. Pojavili su se i drugi poslanici SRS, a Šešelj je vozaču naredio da protera kola, uprkos brojnim ljudima koji su s transparentom bili ispred kola.

Reagovalo je skupštinsko obezbeđenje, koje je pokušalo da spreči da dođe do većeg incidenta, pa je Šešeljev vozač ušao u raspravu s jednom pripadnicom MUP. Srećom, do većeg fizičkog obračuna nije došlo. Predsednik SRS za Kurir kaže da je njegov vozač "samo jednom udario" člana Dveri, i to "jer je taj kreten hteo da odlomi vrata od auta".

Stavlja gusenice

- Moj vozač je zbog toga nagrađen u stranci jer je požrtvovano čuvao auto. Idem sad kod majstora, nabavio sam dobre gusenice, montiraćemo ih i sledeći put ću lakše da gazim bagru ako mi se opet negde ispreči na putu. Rekao sam vozaču: "Gazi govna". Mene je narod izabrao da zasedam u Narodnoj skupštini i ko može da opovrgne volju naroda i da me spreči u tome?! Ako mi se neko ispreči na putu, ako ga ja upozorim da mora da se skloni, on se ne skloni, šta ću onda nego da ga zgazim. Ranije je bila poslovica da pametniji popušta, međutim, ispostavi se na kraju da pametniji popuši, zato ne treba popuštati - kaže Šešelj i dodaje:

- Policajka je nešto krenula da govori mom vozaču, on je bio malo srdit dok se nije predstavila, ali posle je bilo sve OK. Vozač nije bio grub prema njoj.

MUP obavestio tužilaštvo: Radi se na ispitivanju slučaja

Pripadnici MUP su o ovom događaju obavestili nadležno tužilaštvo, koje je naložilo da se dostave izveštaj i svi raspoloživi snimci kako bi procenili da li je i kakve mere potrebno dalje preduzeti.

- Policija je, u skladu s tim nalogom, dostavila izveštaj i snimke nadležnom tužilaštvu - naveo je MUP u odgovoru za N1. U tužilaštvu su naveli da su počeli da rade na ispitivanju svih okolnosti i da, u saradnji s policijom, prikupljaju informacije.

(M.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track