LUDILO VLASTI U PRIŠTINI: Ruskom diplomati Mihailu Krasnoščenku Albanci zabranili  transport na VMA radi daljeg lečenja!
Foto: Zoran Šaponjić

Teror Albanaca na kosovu i metohiji

LUDILO VLASTI U PRIŠTINI: Ruskom diplomati Mihailu Krasnoščenku Albanci zabranili transport na VMA radi daljeg lečenja!

Politika -

Ruski diplomata tučen kundacima i udarcima glavom o vozilo i da je tom prilikom zadobio frakture kostiju lica i hematome

Ruski diplomata Mihail Krasnoščenko, službenik Unmika, koji je juče teško povređen prilikom brutalne intervencije ROSU kod Zubinog Potoka, nije danas popodne transportovan iz Kliničko-bolničkog centra (KBC) Kosovske Mitrovice na VMA u Beogradu jer to nisu dozvolille prištinske vlasti.

Kako je Kuriru rečeno u KBC Kosvske Mitrovice, transport je bio planiran za danas popodne, a s Krasnoščenkom je trebala da otputuje i lekarska ekipa.

Podsetimo, ruski diplomata trebalo bi da bude prebačen na dalje lečenje na VMA u Beogradu, najavio je danas dr Milan Ivanović, direktor KBC u Severnoj Mitrovici.

Ivanović je na protestnom skupu u centru Mitrovice rekao da je ruski diplomata tučen kundacima i udarcima glavom o vozilo i da je tom prilikom zadobio frakture kostiju lica i hematome.

Ranije je Ivanović izjavio da je stanje ruskog diplomate stabilno ali da komplikacije nisu isključene.

Sa druge strane, glavni tužilac u Kosovskoj Mitrovici Šćikiri Sila izjavio je da je Krasnoščenko pušten na slobodu zbog diplomatskog imuniteta koji ima kao pripadnik Unmika.

Tužilac je za portal Insajderi rekao da će od specijanog predstavnika na Kosovu i Metohiji Zahira Taina zvanično tražiti da ruskom diplomati bude ukinut imunitet kako bi protiv Krasnoščeka podigao krivičnu prijavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track