BORBA ZA KRAJINU SE NASTAVLJA: Krajišnici iz Čikaga finansirali odbranu Kapetana Dragana pred hrvatskim sudom
Foto: Vlada šporčić

raspravljalo se i o aktivnostima sabora

BORBA ZA KRAJINU SE NASTAVLJA: Krajišnici iz Čikaga finansirali odbranu Kapetana Dragana pred hrvatskim sudom

Politika -

Humanitarno udruženje Sabor krajiških Srba juče je u Čikagu je proslavilo svoju slavu, Prenos moštiju Svetog oca Nikolaja, ali i održalo skupštinu na kojoj je izabrano novo rukovodstvo.

Za novog predsednika Sabora izabran je Branislav Obrenović, koga je na tu funkciju predložio doskorašnji predsednik Stevo Dokić, koji će nadalje obavljati funkciju generalnog sekretara. Zanimljivo je istaći da je Dokić bio predložen za novi predsednički mandat, ali je povukao kandidaturu.

Pored izbora nove uprave raspravljalo se i o aktivnostima Sabora u protekloj 2018. godini. Krajišnici su istakli da su ponosni na to što su finansijski pomogli odbranu Kapetana Dragana pred hrvatskim pravosuđem, zatim rad Srpskog kulturnog društva “Zora” iz Knina i Udruženja žena Dalmatinskog Kosova, podigli ikonostas u crkvi Svetog Ilije u istom mestu, te donacijama obezbedili paketiće za decu iz srpskih enklava na “pravom” Kosovu.

Sabor krajiških Srba je nadpolitička patriotska humanitarna organizacija koja pomaže ugrožene Srbe u svim republikama bivše Jugoslavije, ali i povezuje naše ljude širom sveta, sa naročitim naglaskom na spajanje porodica naših iseljenika koji žive u Americi, Evropi, Australiji…

(Kurir.rs/S.T./Foto: Vlada Šporičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track