VUČIĆ S PELEGRINIJEM: Odnosi Srbije i Slovačke odlični, iskreni, prijateljski
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

sastanak

VUČIĆ S PELEGRINIJEM: Odnosi Srbije i Slovačke odlični, iskreni, prijateljski

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, u razgovoru s predsednikom Vlade Slovačke Peterom Pelegrinijem da su odnosi dve zemlje odlični, iskreni i prijateljski, bez otvorenih pitanja.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, predsednik Vučić je slovačkom premijeru zahvalio na kontinuiranoj podršci evropskim integracijama Srbije, kao i na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i obavestio ga o problemima u dijalogu sa Prištinom.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Verujem da Vaša poseta Srbiji predstavlja potvrdu obostranog interesa za jačanje političkog dijaloga na najvišem nivou i siguran sam da će ona pružiti dodatni podsticaj daljem unapređenju svih vidova saradnje naše dve zemlje", istakao je Vučić.

On je takođe rekao da je trgovinska razmena veća, ali da ima prostora za njeno unapređenje i pozdravio održavanje poslovnog foruma srpskih i slovačkih privrednika danas u Beogradu.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Premijer Pelegrini istakao je da Slovačka neće menjati svoj stav u odnosu na KiM, kao i da je veliki zagovornik ulaska Srbije u EU.

"Unija mora da pruži konkretnu perspektivu Srbiji", istakao je Pelegrini.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track