ŠOKANTNA IZJAVA PORTPAROLA KFORA GRASA: Ko god je čitao vesti, bio je obavešten o akciji?!
Foto: Youtube Printscreen

posle brutalnih hapšenja u upadu rosu na sever kosmeta

ŠOKANTNA IZJAVA PORTPAROLA KFORA GRASA: Ko god je čitao vesti, bio je obavešten o akciji?!

Politika -

BEOGRAD - Svi su bili obavešteni o akciji jedinice ROSU, jer su još pre 10 dana u srpskim novinama objavljene vesti i izjave koje su najavile nameru da se na Kosovu uhapsi 26 policajaca, izjavio je portparol Kfora Vičenco Graso.

"Ko god je pročitao te vesti, bio je obavešten", rekao je Graso za današnju Politiku. Graso je tako odgovorio da izjavu predsednika Srbije da je Kfor nije obavestio o akciji.

On je ponovio da akcija specijalnih ROSU jedinica i kosovske policije nije bila usmerena protiv Srba, već se radilo o "legitimnim policijskim jedinicama koje su sprovele operaciju, što je rezultiralo hapšenjem civila i policajaca različitih nacionalnosti".

Graso je dodao i da je specijalna jedinica Kosovske policije bila pozvana da interveniše, jer je bila postavljena barikada na putu, kao i da nije bilo razloga da KFOR reaguje na policijsku operaciju, čiji je cilj bio suzbijanje kriminala.

foto: Youtube Printscreen

"Kfor poziva sve da se suzdrže od retorike i provokacija. Ne samo političare i ne samo Srbe", rekao je Graso.

Upitan zašto nije odgovarao na pozive zvaničnika, na početku operacije, Graso je rekao da je ta organizacija tokom čitave operacije imala dobru komunikaciju sa svim relevantnim lokalnim i međunarodnim institucijama.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track