BRNABIĆEVA NIJE OSTALA DUŽNA PACOLIJU: Otići ću na Kosovo kada budem želela!
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

reagovanje

BRNABIĆEVA NIJE OSTALA DUŽNA PACOLIJU: Otići ću na Kosovo kada budem želela!

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je izjava ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija da joj neće biti dozvoljen ulazak na Kosovo u skladu sa politikom Prištine.

"Ljudi koji su spremni da spreče protok robe spremni su i da spreče slobodu kretanja", rekla je Brnabić, nakon sastanka sa premijerom Slovačke Peterom Pelegrinijem.

Ona je navela da je sigurna da će joj, kada bude želela da ode na Kosovo, to biti omogućeno, kao i da nije naročito zabrinuta zbog Pacolijeve izjave.

Ona je navela da je to i protiv interesa Albanaca i suprotno svim civilizacijskim vrednostima.

Komentarišući izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da neće dozvoliti formiranje Zajednice srpskih opština, Brnabić je rekla da to pokazuje "stepen njihove neodgovornosti i da nemaju nikakav kapacitet institucija".

"Formiranje ZSO donelo bi mir i žao mi je što Priština šalje poruku da Srbi tamo nemaju nikakva prava i da to nije njihova zemlja", rekla je Brnabić.

Na zajedničkoj konferenciji tza novinare slovački premijer Pelegrini je rekao da potezi Prištine ne doprinose stabilizaciji i da bi Evropska unija trebalo da intenzivnije reaguje i da pošalje jasnu poruku.

(Kurir.rs/Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track