MINISTAR POLJOPRIVREDE IZ DRUGOG UGLA! MA KAKVA LIGA ŠAMPIONA: Ja sam se us... kad sam igrao na Marakani!
Foto: Privatna Arhiva

HIT

MINISTAR POLJOPRIVREDE IZ DRUGOG UGLA! MA KAKVA LIGA ŠAMPIONA: Ja sam se us... kad sam igrao na Marakani!

Politika -

Aktivno igram fudbal 25 godina, moj najveći san je bio da odigram utakmicu na stadionu Crvene zvezde. Kad sam istrčao na taj teren, prepao sam se od straha, priznaje Nedimović

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović već 25 godina aktivno igra fudbal i nedavno se sa svojim timom Sloga iz Zasavice plasirao u Drugu sremsku ligu.

foto: Privatna Arhiva

Nedimović u razgovoru za Kurir kaže da redovno učestvuje u utakmicama, a da mu je životni san bio da istrči na Marakanu, što se i ostvarilo 2006. Tada se, kako kaže, "prepao i us*ao" pri pomisli ko je sve igrao na tom terenu (stadionu FK Crvena zvezda).

Ostvario san

- Igram fudbal, s prekidima, više od 25 godina. Mislim da sam u poslednjih nekoliko godina propustio par utakmica, četiri ili pet, zbog povreda. Fudbalski tim za koji igram, Sloga (Zasavica), pobedio je klub Poletarac iz Laćarka sa 3:1 i plasirali smo se u Drugu sremsku ligu, viši rang takmičenja - kaže Nedimović za naš list.

Na pitanje da li se iznenade protivnici kada ga vide na terenu, ministar kaže: - Nema tu iznenađenja, jer mnogo ljudi iz fudbala dugo poznajem. Igram u špicu, pa ako je poljoprivrednik štoper, zna da bude gusto (smeh). Ministar poljoprivrede tvrdi da nikada nije maštao da igra Ligu šampiona, ali da je sanjao da zaigra na Marakani.

foto: Marina Lopičić

Trema

- Nikad nisam maštao da igram Ligu šampiona. Ja sam realan. Bavim se stvarima koje mogu da dosegnem - kaže Nedimović i dodaje: - Sanjao sam Marakanu, i tu sam igrao 2006, tako da odsanjah. Tada je igrao srpski parlament protiv Ruske dume, na 43 stepena.

Priznaje da je imao ogromnu tremu kada je istrčao na teren FK Crvena zvezda. - Naježio sam se. Bilo me i strah, kad pomislim ko je sve tu igrao. Prepao sam se i us*ao sam se - kaže on.

Kurir.rs/K.Blagović/Foto: Privatna arhiva

Planovi Voleo bih da igram sa Sijartom

Na pitanje sa kim bi od kolega voleo da odmeri snage na fudbalskom terenu, Nedimović kaže: - Peter Sijarto (mađarski šef diplomatije). On je bio aktivan fudbaler, kao i Orban (Viktor Orban, premijer Mađarske).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track