PUTINOV ČOVEK DONEO PORUKU U BEOGRAD: Srbi, uvek računajte na Rusiju!
Foto: Beta, AP/Alexei Druzhinin

Prvi čovek dume preneo poruku šefa Kremlja

PUTINOV ČOVEK DONEO PORUKU U BEOGRAD: Srbi, uvek računajte na Rusiju!

Politika -

Predsednik Putin je znao da ću ovde govoriti i uputio je pozdrave i reči podrške. Bratski srpski narod, kao i uvek, može da računa na pomoć Rusije, kazao je juče Vjačeslav Volodin

U Beogradu je juče boravio predsednik Ruske dume Vjačeslav Volodin, koji se sastao s predsednikom Aleksandrom Vučićem, a održao je govor i u Skupštini. On je tom prilikom preneo poruku šefa ruske države Vladimira Putina da „bratski srpski narod, kao i uvek, može da računa na pomoć Rusije“.

- Predsednik Putin je znao da ću ja ovde govoriti i uputio je pozdrave i reči podrške. Bratski srpski narod, kao i uvek, može da računa na pomoć Rusije - preneo je Volodin Putinovu poruku tokom govora u Skupštini, što su poslanici pozdravili aplauzom.

Istorijska povezanost

Volodin je rekao da dva naroda mnogo toga povezuje - „istorija, kultura, ni jezik nam se ne razlikuje toliko da se ne bismo razumeli, jer smo braća“. Podsetio je šta su sve dve zemlje prošle zajedno kroz najznačajnije istorijske događaje, kao što su Prvi i Drugi svetski rat.

- Ujedinjuje nas ne samo vera već i duša - široka i dobra. Naše prijateljstvo i uzajamno poštovanje traje do danas, a naš zadatak je i odgovornost za buduća pokolenja da sačuvamo te dobre odnose zauvek.

Takođe, Volodin je naglasio da Srbija ima predsednika koji se bori za interese zemlje, dodajući da je siguran da ćemo prevazići sve probleme. Podsetio je da je srpski narod pretrpeo bombardovanje NATO upitavši kako je tako nešto uopšte bilo moguće.

foto: Tanjug Dragan Kujundžić

Zahvalnost za KiM

Vučić je tokom sastanka Volodinu zahvalio na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i naporima da pitanje KiM bude rešeno mirnim i diplomatskim sredstvima. Izrazio je zahvalnost na podršci i pravovremenoj i odlučnoj osudi ponovnog upada kosovskih specijalnih snaga na sever KiM i brutalnog privođenja Srba što je imalo za cilj zaplašivanje srpskog naroda na KiM.

Vučić je takođe ocenio da su odnosi dveju zemalja veoma bliski, ali da je neophodno raditi na jačanju ekonomske saradnje:

- Srbija pridaje izuzetan značaj unapređenju sveukupnih odnosa s Ruskom Federacijom kao strateškim partnerom i jednim od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije - rekao je Vučić.

Volodin je pozvao srpskog predsednika da se prilikom naredne posete Moskvi obrati poslanicima Državne dume. Vučić je rekao da je to velika čast za njega.

Kurir / Milka Radović

Foto: Beta, AP/Alexei Druzhinin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja