DAČIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSETU DENISA KIFA: Istorija dobrih odnosa Srbije i Velike Britanije seže iz Prvog i Drugog svetskog rata
Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanović

sastanak

DAČIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSETU DENISA KIFA: Istorija dobrih odnosa Srbije i Velike Britanije seže iz Prvog i Drugog svetskog rata

Politika -

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu Denisa Kifa, koji je istakao da iz Srbije odlazi veoma zadovoljan iskustvom koje je stekao, kao i tretmanom koji je imao od strane zvaničnika Srbije i institucija sa kojima je sarađivao.

Ambasador Kif je naglasio da je fokus njegovog rada u Beogradu bio usmeren na pružanje podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji i unapređenje ekonomskih odnosa u cilju uspostavljanja stabilnijeg, bezbednijeg i prosperitetnijeg regiona.

On je izrazio zahvalnost na ostvarenoj saradnji sa ministrom Dačićem, kao i sa Ministarstvom spoljnih poslova u celosti.

Obostrano je ocenjeno da dve zemlje imaju dobre bilateralne odnose i izražena je spremnost za njihovo dalje unapređenje, posebno na ekonomskom planu.

Šef srpske diplomatije ukazao je na dugu tradiciju bilateralnih odnosa, koju je posebno karakterisalo prijateljstvo dve zemlje u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Dačić je istakao značaj razvoja bilateralne saradnje, ukazavši na neophodnost intenzivnije razmene poseta na visokom nivou.

Uz zahvalnost na aktivnom angažmanu, uspešnoj saradnji i ličnom doprinosu na unapređenju bilateralne saradnje dve zemlje, ministar Dačić je ambasadoru Kifu poželeo puno uspeha u daljem radu nakon završetka mandata u Srbiji, saopštio je MSP.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track