DAČIĆ ZAPALIO MREŽE SA PORUKOM NA NOVČANICI OD 100 DOLARA, PA ODGOVORIO NA PROZIVKU IZ AMERIČKE AMBASADE: Evo šta je rekao posle izazova Kosovo je Srbija
Foto: Instagram

prihvatio izazov

DAČIĆ ZAPALIO MREŽE SA PORUKOM NA NOVČANICI OD 100 DOLARA, PA ODGOVORIO NA PROZIVKU IZ AMERIČKE AMBASADE: Evo šta je rekao posle izazova Kosovo je Srbija

Politika -

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da porukom "Kosovo je Srbija" nije uništio novčanicu od sto dolara niti uvredio Bendžamina Frenklina, čiji se lik na njoj nalazi, već da je postupio u skladu sa suštinskom idejom tog američkog državnika, koji je imao i mudru poruku da "onaj ko ima strpljenja može imati šta hoće".

Povodom komentara Ambasade SAD u Beogradu, koja je reagovala na njegovo učešće u internet izazovu pošto je na novčanici od sto dolara ćirilicom ispisao poruku "Kosovo je Srbija" i potpisao se, Dačić je to rekao za Sputnjik.

Ambasada SAD u Beogradu prethodno je saopštila da bi "umesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić možda mogao da razmisli o njegovoj izjavi "Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susedima".

"Srbija će se uvek boriti protiv svake poročne i lažne narko-države i uvek ćemo težiti miru sa svim susedima. Srbija samo nikad neće tretirati sopstvenu zemlju kao susednu kao što to neće činiti ni Amerika. I kao što to ne bi činio ni Bendžamin Frenklin. Ono što sam učinio je poštovanje univerzalnog principa svih priznatih država, pa i SAD i Srbije", odgovorio je Dačić.

Povodom pregovaračke bitke za buduću sudbinu Kosova i Metohije, Dačić je podsetio na još jednu poruku velikog američkog naučnika i državnika koja glasi "Onaj ko ima strpljenja može imati šta hoće".

(Kurir.rs/Tanjug/Sputnjik)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track