RASULO U DEMOKRATSKOJ STRANCI! Dušan Petrović izbacuje Kenu jer je udario na Đilasa! Raspuštaju najaktivnije odbore jer se ne slažu sa novom politikom DS!
Foto: Stefan Jokić

raspad

RASULO U DEMOKRATSKOJ STRANCI! Dušan Petrović izbacuje Kenu jer je udario na Đilasa! Raspuštaju najaktivnije odbore jer se ne slažu sa novom politikom DS!

Politika -

U Demokratskoj stranci nastalo je pravo rasulo. Posle raspuštanja odbora ove stranke u Smederevskoj Palanci kojim je rukovodio poslanik Radoslav Milojčić Kena, rukovodstvo ove stranke podnelo je disciplinsku prijavu protiv njega! Kako tvrdi izvor Kurira, iza svega stoji nekadašnji istaknuti funkcioner i bivši potpredsednik DS-a Dušan Petrović.

Kako tvrdi naš izvor, Radoslav Milojčić Kena je u subotu na sednici GO Demokratske stranke kritikovao dešavanja unutar ove partije, ali i Dragana Đilasa i Dušana Petrovića.

On je izrazio neslaganje zbog gubljenja političkog pravca DS otkako je u Savezu za Srbiju, ali politike koju propagira Dragan Đilas. Ovo se, naravno nije svidelo Đilasu i Petroviću, pa su odlučili da ga "skrajnu".

- Nije tajna da unutar DS-a ima nekoliko struja, i da često dolazi do neslaganja. Međutim, sada je Kena udario na Đilasa i izrazio neslaganje sa politikom koju propagira, a onda je usledilo prvo raspuštanje odbora, pa disciplinski postupak. Navodno je plan bio da se na čelo ujedinjene DS "progura" lider Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, iza koga stoji nekadašnji istaknuti funkcioner DS Dušan Petrović. On je svestan da ga narod ne voli, pa preko Zelenović pokušava da ostvari uticaj u DS. Krajnji cilj je bila smena Lutovca, a iz senke bi u tom slučaju strankom rukovodili Dragan Đilas i Dušan Petrović - smatra naš izvor.

Radoslav Milojčić Kena kaže za Kurir da nema pojma o disciplinskoj meri protiv njega, da nije prekršio Statut, i da ga niko nije obavestio, kao ni o raspuštanju odbora!

- Moj odbor ima najbolje rezultate, dva ili tri puta više od stranke i uvek sam u usluzi stranci. Od svoje 18. godine sam član Demokratske stranke, ponosan sam što je moju člansku kartu potpisao Zoran Đinđić, bez obzira da li neki odustaju od te politike, ja neću odustati nikad. Uvek sam bio na usluzi DSu, bez obzira, ili kao član ili kao funkcioner i uvek sam ostvarivao dva ili tri puta rezultate bolje od stranke i uvek ću tu biti za stranku - rekao je Kena za Kurir!

Mediji prenose da su u stranci potvrdili da su prijave podnete, a Milojičić je na to odgovario da on nijednu odluku poslaničkog kluba DS nije prekršio, kao ni bilo koji član Statuta stranke, a sve ostalo, kaže, nije na njemu.

- Bio je jedan genijalac koji je izbacivao bivše ministre i poslanike iz stranke pa smo sa 22 odsto spali na šest odsto i siguran sam da toga više u DS neće biti, jer je DS prva koja zagovara slobodu mišljenja, slobodu govora, pravo na slobodno mišljenje - aludirao je Milojičić na Dragana Đilasa.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track