VUČIĆ: Merkelova mi nije spomenula nikakav plan za Kosovo
Foto: screenshot Kurir TV

reagovanje

VUČIĆ: Merkelova mi nije spomenula nikakav plan za Kosovo

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom pisanja pojedinih medija o navodnom planu Angele Merkel za KiM, rekao je da nije video te planove.

"Pa čuo sam se sa njom pre nekoliko dana, ništa mi o tim planovima nije rekla. Ne mogu da komentarišem te planove kada ih nisam ni video", rekao je kratko Vučić.

Podsetimo, pojedini mediji su preneli da Merkelova ima plan za KiM koji će se sprovesti u tri koraka.

"Merkelova je protiv podele jer je uverena da bi to otvorilo pitanje granica drugih država u Evropi i da bi se time otvorila Pandorina kutija. Međutim, svesna da ni stanje na terenu ne donosi trajnu stabilnost, smatra da je odgovor u faznom rešenju koje bi se realizovalo u tri koraka i to u vremenskom periodu od 20 godina", navode mediji podsećajući da je Makron otvoreniji, da nema "crvenih linija" i unapred određenih rešenja koja se moraju postići tokom dijaloga.

Prema njihovim rečima prva faza podrazumevala bi da sever Kosova dobije autonomiju.

"U drugoj fazi, koja bi usledila nekoliko godina kasnije, sever bi dobio specijalni status koji bi bio više od autonomije, da bi u konačnoj, trećoj fazi, bio raspisan referendum na kojem bi se građani izjasnili da li žele da ostanu u okviru granica takozvanog Kosova", preneli su pojedini mediji.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track