Najnovije vesti

ODNOSI SRBIJE I ITALIJE NA VISOKOM NIVOU: Dačić razgovarao s italijanskim kolegom
Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE

susret u Trstu

ODNOSI SRBIJE I ITALIJE NA VISOKOM NIVOU: Dačić razgovarao s italijanskim kolegom

Politika

Ministri inostranih poslova Srbije i Italije Ivica Dačić i Enco Milanezi ocenili su danas da su politički odnosi dve zemlje stabilni i veoma razvijeni, i da postoji interes da se politički dijalog intenzivira kroz bilateralne posete na visokom nivou, kao i za pronalaženje zajedničkog interesa za jačanje regionalne saradnje, infrastrukturnog povezivanja, evropskih integracija i bezbednosti.

 

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, u susretu u Trstu, na marginama sastanka ministara spoljnih poslova Centralno-evropske inicijative (CEI), Dačić je podsetio da se ove godine obeležava jubilej - 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa i 10 godina strateškog partnerstva dve zemlje.

 

foto: TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE

 

On je zahvalio na kontinuiranoj i nedvosmislenoj podršci Italije, koja je i zagovornik proširenja EU, u procesu evrointegracija Srbije i regiona Zapadnog Balkana.

 

Dačić je ponovio interes Srbije za dalje unapređenje ekonomske saradnje sa Italijom, kao jednom od najrazvijenijih oblasti odnosa dve zemlje.

On je takođe informisao ministra Milanezija o aktuelnoj situaciju u regionu i dijalogu Beograda i Prištine, naglasivši da je Srbija posvečena dijalogu uprkos nerazumnim potezima Prištine.

 

Ministar Milanezi je izrazio zadovoljstvo nivoom bilateralne saradnje sa Srbijom, koja se odvija bez otvorenih pitanja.

 

Pored redovne razmene mišljenja o temama od obostranog interesa, posebno je izdvojio oblast bilateralnih ekonomskih odnosa i preneo da italijanske kompanije nastavljaju da pokazuju interes za investiranje u Srbiji.

 

foto: TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE

 

On je, takođe, prihvatio poziv ministra Dačića da u najskorije vreme poseti Srbiju.

 

Dačić i Milanezi su potvrdili nastavak političkog dijaloga, uz intenziviranje ekonomske saradnje u narednom periodu, dodaje se u saopštenju srpskog MSP-a.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...