KOLINDA: Prigovaraju mi, ali opet bih zvala Vučića u posetu
Foto: Marina Lopičić

hrvatska predsednica na predstavljanju knjige

KOLINDA: Prigovaraju mi, ali opet bih zvala Vučića u posetu

Politika -

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da su joj mnogi prigovarali što je pozvala predsednika Srbije u posetu Hrvatskoj, ali da bi to ponovo uradila, jer otvorena pitanja, poput nestalih branitelja, ne mogu da čekaju da se "Srbija normalizuje kao država".

"Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali i opet bih to napravila. Roditelji nestalih branitelja nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizuje kao država", rekla je Grabar Kitarović na predstavljanju knjige "Nestali u Domovinskom ratu 2", prenosi zagrebačka N1 televizija.

Ona je rekla da su konkretni pomaci neophodni za njenu posetu Srbiji, "ne kao uslov, već kao nešto što je potrebno", te u tom kontekstu podsetila da dokumenta koja je Vučić doneo u Zagreb nisu bila adekvatna.

"Nadam se da je Vučić iskren u tome i da će se naći barem određeni broj dosijea, jer sad je prošlo dosta vremena da nismo nikog pronašli", rekla je Grabar Kitarović i dodala da veruje da je Vučić, za dokumenta koja je doneo u Zagreb tokom prošlogodišnje posete, "mislio da su uredni".

"Ne verujem da bi dolazio u Zagreb i namerno se blamirao da je znao da nisu tačni", rekla je Grabar Kitarović i najavila da će to pitanje pokrenuti i pred Generalnom skupštinom UN.

Nakon prošlogodišnje posete Vučića Hrvatskoj, hrvatska predsednica izjavila je da je Vučić doneo dokumente nestalih osoba koje su već identifikovane.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track