Najnovije vesti

VUK DRAŠKOVIĆ: Podržavam Vučićeve napore da se postigne istorijski sporazum između Srba i Albanaca 
Foto: Stefan Kojić

predsednik SPO

VUK DRAŠKOVIĆ: Podržavam Vučićeve napore da se postigne istorijski sporazum između Srba i Albanaca 

Politika

Ja sam preskupu cenu platio 1991 god.kada sam pisao Miloševiću i kada sam ga preklinjao da prekinemo rat i da Jugoslavija postane konfederacija. Proglašen sam za nacionalnog izdajnika, izjavio je Drašković

BEOGRAD - Gostujući u emisiji "Stav" na TV O2 predsednik SPO Vuk Draškovic istakao je da maksimalno podržava napore predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se postigne dogovor i pomirenje između Srba i Albanaca.

 

Draškivic je istakao da je atmosfera u Srbiji takva da je teško biti optimista.

 

"Ovde svest naroda kreiraju službe bezbednosti, njihovi mediji, njihovi pisci, njihova propaganda koja je tesno povezana sa propagandom ruskih zilota u našoj crkvi, povezanih sa propagandom jastrebova iz Kremlja koji zapravo na Balkanu a naročito u Srbiji žele da stvari drže zamrznutim i da podstrekavaju nastavak mržnji i sukoba jer samo u tome vide šansu za prodor i uticaj Rusije na Balkan", rekao je Drašković.

 

Drašković je naglasio i da srpska Crkva i mnogi drugi koji predstavljaju srpsku nacionalnu elitu se pozivaju u 21.veku na neku Lazarevu kosovsku zakletvu koja je izmišljena i koja je mit.

 

"Po toj zakletvi mi moramo da izginemo na Kosovu jer je zemaljsko carstvo kratko i treba ga prezreti a nebesko carstvo, carstvo smrti je zauvek i treba ga poštovati.

 

U svim kritičnim razdobljima po nacionalni opstanak naša Crkva se opredeljivala za smrt a nikad za život. Zbog svega toga ništa dobro ne možemo očekivati.

 

Ja sam preskupu cenu platio 1991 god.kada sam pisao Miloševiću i kada sam ga preklinjao da prekinemo rat i da Jugoslavija postane konfederacija. Proglašen sam za nacionalnog izdajnika", izjavio je Drašković. 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...