VESIĆ: Klinton i Olbrajtova došli da posete svoje čedo, Vučićeva borba nije laka
Foto: TANJUG / DIMITRIJE GOLL

bez Srbije nema trajnog rešenja

VESIĆ: Klinton i Olbrajtova došli da posete svoje čedo, Vučićeva borba nije laka

Politika -

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić rekao je da se danas, zahvaljujući diplomatskoj aktivnosti predsednika Aleksandra Vučića, uvažavaju i srpski interesi po pitanju Kosova i Metohije.

Vesić je kazao da i oni koji su priznali nezavisnost takozvanog Kosova i oni koji nisu danas razumeju da bez Srbije nema trajnog rešenja.

On je gostujući na Televiziji Pink kazao i da Vučićeva borba nije laka.

"Klinton i Olbrajtova su došli da posete svoje čedo jer je zahvaljujući njima nastala samoproglašena lažna država Kosovo. Oni si bivši čelnici SAD-a, nisu na funkcijama i na toj proslavi nije bilo američkih zvaničnika", prokomentarisao je Vesić "obeležavanje 20 godina od ulaska NATO snaga na KiM".

Prema njegovim rečima, za nas je važno što se danas moraju uvažiti srpski interesi, što je, kaže, najveća pobeda.

"Sada se ponovo pitanje Kosova i Metohije stavlja na dnevni red u najvećim centrima moći, što znači da taj scenario koji su pisali Olbrajtova i Klinton 1999. godine nije uspeo i da je doživeo fijasko, jer da je uspeo danas se ne bi pričalo o tome", istakao je Vesić.

Na nama je da budemo strpljivi, da naš predsednik Vučić nastavi sa ovakvom politikom sa kojom mi nudimo kompromis, rekao je Vesić i dodao da je sasvim siguran da će Srbija doći do rešenja koje će zadovoljiti i srpski i albanski narod.

Vesić je naveo i da današnja opozicija jedno priča po ambasadama, drugo u inostranstvu, a treće u zemlji.

"Ti isti ljudi su tražili od Srba na Kosovu da ne izađu na izbore, a da nisu izašli ne bi mogli da zaštite svoje interese. Njih samo interesuje da na Kosovu zarade neki politički poen. Za razliku od njih Vučić isto priča i u Beogradu, i u Kosovskoj Mitrovici i u Bratislavi, Vašiongtonu, Moskvi i zato on ima podršku u narodu", podvukao je Vesić.

Govoreći o najavi dela opozicije da će da bojkotuje izbore, Vesić je naglasio da su izbori instrument kojim se odlučuje koja će se politika sprovoditi.

"Oni koji beže od izbora beže od sopstvene odgovornosti jer ili nemaju kandidate ili nemaju politiku i nisu spremni da učestvuju. To je jedna alibi poliika koja ni jednoj stranci ništa dobro nije donela. Opozicija nema program, jedini im je program da uništavaju saobraćajne znake", rekao je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja