VUČIĆ: Selaković izneo lični stav i govorio o CG u prošlosti
Foto: Nebojša Mandić

izjava nije preneta na fer način

VUČIĆ: Selaković izneo lični stav i govorio o CG u prošlosti

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da izjava njegovog generalnog sekretara Nikole Selakovića o Crnoj Gori nije na fer način preneta, te da je Selaković jasno rekao da ne govori o današnjem stanju, već o prošlosti i ogradio se da iznosi lični stav.

Vučić je, upitan da prokomentariše izjavu Selakovića, ukazao da nije gledao emisiju u kojoj je on govorio, već da je video samo vesti na agencijama.

foto: Nebojša Mandić

"U regionalnim medijima sam, međutim, video neku vrstu hajke. Nisu na fer način preneli šta je Selaković rekao. Nije istina da je govorio o današnjem stanju, već o prošlosti i ogradio se da je to njegov lični stav kao pravnog istoričara", objasnio je on.

Vučić je, međutim, podsetio da je Crna Gora postala nezavisna 2006. godine, a pre toga su, kaže, vlastodršci u Beogradu, Beogradskim sporazumom, pogazili Ustav.

"Sa Havijerom Solanom su potpisali Beogradski sporazum i razorili SRJ, i bez ikakvog referenduma prešli sa federacije na konfederaciju. Potom je došlo i do otcepljenja usled užasno vođenje kampanje iz Beograda, i kao da su mnogi međunarodni faktori učestvovali u dogovoru da se Crna Gora odvoji", rekao je on.

Dodao je da su sposobnosti naših vlasti bile takve da je samo dve godine kasnije i Priština jednostrano proglasila nezavisnost.

"Gubili smo jedno za drugim. Danas mi poštujemo Crnu Goru kao državu, i želimo da imamo dobre odnose sa svim njenim građanima", podvukao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track