SRPSKI POLITIČARI ODBRUSILI HRVATSKOJ PREDSEDNICI! Kolinda, lečite se! Slavite ustaštvo i proterivanje Srba
Foto: Profimedia

Sramota

SRPSKI POLITIČARI ODBRUSILI HRVATSKOJ PREDSEDNICI! Kolinda, lečite se! Slavite ustaštvo i proterivanje Srba

Politika -

Grabar Kitarović poručila da Srbija treba da se unormali, a šef diplomatije Ivica Dačić tvrdi da je u pitanju podmukla zamena teza i sramna provokacija

Iz Hrvatske ne odustaju od provokacija, ali korak dalje načinila je predsednica Kolinda Grabar Kitarović poručivši da bi srpska država trebalo da se unormali. Iz Beograda odgovaraju da je sramno da predsednica Hrvatske, odakle je proterano 250.000 Srba, određuje političke dijagnoze i preporučuju da se pozabavi stanjem u svom društvu, gde proustaške snage i dalje divljaju - pozivaju na nasilje i sve češće fizički napadaju Srbe.

Prebijaju Srbe

Samo u proteklih pet dana desila su se, naime, dva napada - brutalno su pretučena dva sezonska radnika na Braču, dok je treći Srbin pod pretnjama huligana iz navijačke grupe Torcida proteran iz Dubrovnika. U takvoj atmosferi Grabar Kitarović poručila je da roditelji nestalih branitelja ne mogu da čekaju da se "Srbija normalizuje kao država", zbog čega bi predsednika Srbije Aleksandra Vučića opet pozvala u Hrvatsku, iako su joj prigovarali prethodni put.

Šef diplomatije Ivica Dačić kaže da je ovo još jedna podmukla zamena teza, sramna i bezobrazna provokacija Hrvatske, gde se decenijama ne smiruje antisrpska histerija:

foto: Marina Lopičić

- Da li je normalno da se predsednica države iz koje je proterano 250.000 Srba i gde napadaju srpske vaterpoliste i prebijaju turiste usudi da vređa Srbiju?! Ona da nama deli lekcije da nismo normalni?! Bolje bi im bilo da oni gledaju svoja posla i naprave društvo u kom se neće slaviti ustaštvo i koje će prestati sistematski da širi mržnju, poziva i vrši nasilje nad Srbima.

Skandalozni istup

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je skandaloznim istupom Grabar Kitarović demonstrirala da je "Hrvatska duboko bolesno društvo, kom je neophodna ozbiljna terapija".

foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Ona je potvrdila da Zagreb ne želi dobrosusedske odnose. Zastupa bolesnu tezu da su Srbi agresori i zlikovci, a Hrvati žrtve, koji su vodili tobože odbrambeni rat. Umesto što se blamira dajući neke dijagnoze, neka se pozabavi svojom državom, u kojoj ne žele da se suoče sa zločinačkom prošlošću i reše ključne probleme (proteranih) Srba. Njihova bolest ide dotle da i dalje razbijaju i skidaju dvojezične table u Vukovaru.

Hrvatska politika i reč "normalno", konstatuje ministar odbrane Aleksandar Vulin, ne mogu da se stave u istu rečenicu:

foto: Dragana Udovičić

- Ne znam šta je mislila Grabar Kitarović kada je rekla da "Srbija treba da se unormali", ali znam da zemlja u kojoj se slavi proterivanje 250.000 svojih državljana nije normalna. Baš kao što nije normalno da se pravdaju ustaški zločini, a osuđeni ratni zločinci prebijaju Srbe do smrti.

Biljana Bojić/Foto:Profimedia

Vojislav Šešelj

Kuja Kolinda

Lider SRS Vojislav Šešelj je, komentarišući stav hrvatske predsednice, kazao da je nabavio šarplaninca.

foto: Marina Lopičić

- To je kuja od dva i po meseca i daću joj ime Kolinda. Toliko o poruci iz Zagreba.

Činjenice

Nije prvi put

- Grabar Kitarović izjavila je da su Hrvati i Albanci braća po oružju, te da su mnogi Albanci žrtvovali svoj život za Hrvatsku - "Oluju" smatra opravdanom, etički čistom operacijom - promoviše Marka Perkovića Tompsona, pevača koji na svojim nastupima veliča ustaše i ustaštvo - govorila da u Hrvatskoj ustaštva i fašizma nema, za razliku od srpskog parlamenta - Vukovarom šetala u zenga čizmama, koje su tokom rata nosili pripadnici hrvatskih paravojnih formacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track