DVODNEVNA POSETA: Brnabićeva u sredu sa francuskim kolegom u Parizu
Foto: Printscreen Pink Tv

niz susreta

DVODNEVNA POSETA: Brnabićeva u sredu sa francuskim kolegom u Parizu

Politika -

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastaće se u sredu, 19. juna, u Parizu sa premijerom Francuske Eduarom Filipom.

Brnabić će u dvodnevnoj poseti Francuskoj boraviti u sredu i četvrtak, 19. i 20. juna, a tokom posete planiran je niz susreta sa francuskim zvaničnicima, među kojima je i sastanak sa predsednikom Senata Republike Francuske Žerarom Laršerom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijerka Srbije će u Parizu posetiti i francusko udruženje poslodavaca MEDEF, a planiran je i obilazak međunarodnog avio-kosmičkog salona "Pariz Er Šou 2019".

Prilikom posete, predsednica Vlade Srbije će posetiti i Kulturni centar Srbije u Parizu u kome se trenutno nalazi postavka izložbe "Sava Šumanović i tajna pod kupolom" Galerije Matice srpske, otvorene u maju povodom obeležavanja 180 godina diplomatskih odnosa Srbije i Francuske.

Brnabić će u posetu Francuskoj doputovati iz Velike Britanije, gde će u Londonu 17. i 18. juna učestvovati na nekoliko skupova posvećenih jačanju ekonomija regiona Zapadnog Balkana, odnosima u regionu, napretku Srbije na putu ka Evropskoj uniji i aktuelnoj situaciji u EU.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track