BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆ ODGOVORILA BOŽI PRELEVIĆU: Omalovažavanje rada policije u najmanju ruku sramotno i degutantno
Ilustracija, Foto: Beta

ne mogu se anulirati rezultati

BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆ ODGOVORILA BOŽI PRELEVIĆU: Omalovažavanje rada policije u najmanju ruku sramotno i degutantno

Politika -

BEOGRAD - U protekloj godini u Srbiji je zabeležen najmanji broj krivičnih dela u poslednjih 18 godina, a pripadnici MUP-a predanim radom učinili su Srbiju bezbednijom, izjavila je danas državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković.

Ona je, reagujući na izjavu Bože Prelevića "da nema osećaj da je Srbija postala bezbednija zemlja u poslednjih šest meseci", navela da je omalovažavanje rada ljudi, koji svakodnevno žrtvuju mnogo u svojim privatnim životima kako bi dobili bitku sa kriminalom i nikada ne traže pohvale za svoju hrabrost, u najmanju ruku sramotno i degutantno.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Ana Paunković

Popović Ivković je poručila "ekspertima za bezbednost da ma šta govorili i ma koliko puta to ponovili, ne mogu anulirati rezultate pripadnika MUP-a".

Navela je da se u vreme kada je Prelević bio ministar policije i savetnik ministra unutrašnjih poslova - 2000, 2001. i 2002. godine dogodilo 212, 215, odnosno 189 ubistava.

"Od toga je 91 mafijaško ubistvo, od kojih je 35 i dan danas nerasvetljeno, pa je potpuno jasno da je njegov doprinos borbi protiv kriminala bio ravan nuli", poručila je Popović Ivković.

Ona je istakla i da je sa mesta savetnika za reforme u MUP-u mnogo brzo "zbrisao", jer ih po sopstvenim tvrdnjama nije mogao sprovesti.

"Umesto reformi policije, čovek poznat u sudskim krugovima po nadimku "ratkapna" posvetio se odbrani ljudi sa druge strane zakona", rekla je Ivković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Navela je da je ministar Nebojša Stefanović je od svog dolaska na čelo MUP-a pre pet godina imao energije da sprovede reforme i da se uhvati u koštac sa svim problemima.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Ana Paunković

"Država je ulažući u bolje uslove rada i poboljšanje materijalnog položaja, dala i dodatnu motivaciju policiji za rad. Pripadnici MUP-a uzvratili su iz godine u godinu ostvarujući sve bolje i bolje rezultate u borbi protiv kriminala, o čemu glasno govore i strane policije i bezbednosne agencije, a po oceni Interpola srpska policija se svrstava u deset najpoželjnijih partnera u borbi protiv kriminala", rekla je Popović Ivković.

U MUP-u su, kaže, ponosni na svoje kolege i njihov dosadašnji rad.

"Želim da im poručim da će u svojoj neumornoj borbi protiv mafije uvek imati bezrezervnu podršku države, predsednika Aleksandra Vučića i ministra Stefanovića", poručila je državna sekretarka u MUP.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track