Najnovije vesti

NEBOJŠA STEFANOVIĆ SA KINESKIM FUNKCIONERIMA: Kina ostaje čvrsto pri svom stavu o nepriznavanju tzv. Kosova
Foto: MUP Srbije

Ministar izrazio zahvalnost NR Kini

NEBOJŠA STEFANOVIĆ SA KINESKIM FUNKCIONERIMA: Kina ostaje čvrsto pri svom stavu o nepriznavanju tzv. Kosova

Politika

Ministar Stefanović boravi u poseti Ruskoj Federaciji, gde će u gradu Ufa prisustvovati 10. Međunarodnom skupu visokih zvaničnika zaduženih za pitanja bezbednosti

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, koji boravi u dvodnevnoj poseti Ruskoj Federaciji, sastao se danas sa visokim predstavnikom Narodne Republike Kine i sekretarom Komiteta za politička i pravna pitanja Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Guo Šengkunom.

 

Stefanović i Šengkun ocenili su, tokom bilateralnog susreta, da je saradnja dveju zemalja u oblasti bezbednosti dobra, posebno u oblasti borbe protiv trgovine narkoticima, organizovanog kriminala i terorizma.

 

Ministar i sekretar Komiteta, koji se bavi pitanjima bezbednosti, razgovarali su i o konkretnim koracima u daljem unapređenju ove saradnje, počev od zajedničkih obuka specijalnih jedinica i produbljivanja saradnje između Kriminalističko- policijskog univerziteta u Beogradu i Narodnog univerziteta javne bezbednosti u Pekingu.

 

foto: MUP Srbije

Oni su takođe izrazili zadovoljstvo zbog planiranog uspostavljanja zajedničkih policijskih patrola u Beogradu, povodom čega je Stefanović nedavno potpisao
Memorandum o razumevanju između dva ministarstva sa ministrom javne bezbednosti NR Kine Džao Kedžijem.

 

Ministar Stefanović je u razgovoru sa Šengkunom i ovom prilikom izrazio
zahvalnost NR Kini zbog principijelnog stava o nepriznavanju takozvanog Kosova i principijelnoj podršci Srbiji u njenom protivljenju prijema takozvanog Kosova u Interpol.

 

Šengkun je istakao da Kina ostaje čvrsto pri svom stavu o nepriznavanju takozvanog Kosova i protivljenju njegovom ulasku u Interpol.

 

Ministar Stefanović boravi u poseti Ruskoj Federaciji, gde će u gradu Ufa prisustvovati 10. Međunarodnom skupu visokih zvaničnika zaduženih za pitanja bezbednosti.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...