Najnovije vesti

VAŽAN SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić s ministrom odbrane Belorusije (FOTO)
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

DOBRA SARADNJA

VAŽAN SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić s ministrom odbrane Belorusije (FOTO)

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu s ministrom odbrane Belorusije, general-potpukovnikom Andrejem Ravkovom, o daljem razvoju saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti odbrane.

 

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo što će se za dva dana u Minsku sastati s predsednikom Aleksandrom Lukašenkom i ponovo imati priliku da s njim razmotri mogućnosti za unapređenje veza Srbije i Belorusije.

 

On je takođe izrazio nadu da će predsednik Belorusije do kraja godine posetiti Srbiju.

 

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Vučić je zahvalio državnom vrhu Belorusije na principijelnom stavu i kontinuiranoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama protivljenjem prijemu tzv. Kosova u njihovo članstvo.

 

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je ministra Ravkova takođe upoznao s bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji, odnosno sa jednostranim potezima vlasti u Prištini koji direktno ugrožavaju život tamošnjih Srba.

 

 

Dvojica sagovornika konstatovali da je saradnja u oblasti odbrane u proteklom periodu dostigla visok nivo koje Srbija i Belorusija imaju u drugim oblastima, a razmotrili su i mogućnosti za dalje unapređenje vojno-vojne, vojno-tehničke, vojno-ekonomske i vojno-obrazovne saradnje, dodaje se u saopštenju.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...