STEFANOVIĆ S BRAZILSKIM ZVANIČNIKOM: Kontinuirana i dosledna podrška Srbiji
Foto: MUP Srbije

brazil ne priznaje takozvano kosovo

STEFANOVIĆ S BRAZILSKIM ZVANIČNIKOM: Kontinuirana i dosledna podrška Srbiji

Politika -

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Ufi sa izvršnim sekretarom Кabineta za institucionalnu bezbednost pri Кabinetu predsednika Savezne Republike Brazil Valeriom Stumpf Trindadeom.

Stefanović se zahvalio Brazilu na kontinuiranoj i doslednoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na principijelnom stavu protiv prijema takozvanog Кosova u Interpol.

foto: MUP Srbije

Ministar je podsetio i da prištinske institucije krše sve norme bezbednosti u našoj južnoj pokrajini, počev od napada na Srbe do napada na predstavnike Ujedinjenih nacija (UN).

Sekretar Trindade potvrdio je da Brazil ostaje pri svom stavu o nepriznavanju takozvanog Кosova, kao i pružanju čvrste podrške Srbiji u njenom protivljenju prijemu takozvanog Кosova u Interpol.

foto: MUP Srbije

Stefanović i Trindade su, tokom bilateralnog susreta, razgovarali i o policijskoj saradnji dveju zemalja i istakli nastojanje da se ta saradnja produbi, naročito u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i trgovine narkoticima.

Ministar Stefanović boravi u dvodnevnoj poseti Ruskoj Federaciji, gde će prisustvovati 10. Međunarodnom skupu visokih zvaničnika zaduženih za pitanja bezbednosti.

(Kurir.rs/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja