MILO ĐUKANOVIĆ ŽESTOKO UVREDIO PATRIJARHA IRINEJA: Pišite mu pamet!
Foto: Marina Lopičić, EPA

MILO ĐUKANOVIĆ ŽESTOKO UVREDIO PATRIJARHA IRINEJA: Pišite mu pamet!

Politika -

To je čovek koji je nedavno izjavio da su Srbi u Crnoj Gori u gorem položaju nego u vreme Pavelićeve Hrvatske, da je položaj Srba i srpske crkve nepovoljniji nego bilo kada u istoriji, rekao je Đukanović o patrijarhu Irineju

PODGORICA - Uvredu možete doživeti od čoveka čiji intelektualni potencijal respektujete. Ja sam već komentarisao ranije izjave srpskog patrijarha i zadržaću samo s jednom kratkom opaskom - pišite mu pamet!

Ovako je predsednik Crne Gore Milo Đukanović odgovorio na pitanje novinara N1 da prokomentariše izjavu patrijarha Irineja "da je poturica gori od Turčina"

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, podsetimo, poručio je da ni Turci ni komunisti nisu radili Srbima i srpskoj crkvi ono što danas čini predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Podsećajući na narodnu izreku da je "poturica gori od Turčina", patrijarh je kazao da se Đukanovićevi preci sada okreću u grobu.

Turci nisu atakovali na crkvenu imovinu, ni komunisti, niti iko drugi, ali je došao Crnogorac da uništi srpsku crkvu u Crnoj Gori, bez koje ne bi ni postojala. Srpski narod lepo kaže da je poturica gori od Turčina, poručio je patrijarh Irinej

Na pitanje novinara predsedniku Crne Gore - znači nećete mu odgovoriti?

Đukanović je rekao: "Šta da odgovorite"?

- To je čovek koji je nedavno izjavio da su Srbi u Crnoj Gori u gorem položaju nego u vreme Pavelićeve Hrvatske, da je položaj Srba i srpske crkve nepovoljniji nego bilo kada u istoriji - rekao je Đukanović.

Na konstataciju novinara da je patrijarh Irinej čak rekao da su Crnogorci zapravo Srbi iz Crne Gore, Đukanović je rekao:

"To vas valjda ne iznenađuje. Dakle, u duhu je onog što je kontinuirano delovanje SPC i njihovo poimanje crnogorskog državnog i nacionalnog identiteta, da ne postoje Crnogorci kao nacija, da ne postoji crnogorska kultura, da ne postoji CPC, da nema crnogorskog identiteta i sledstveno tome da je i nezavisna država Crna Gora neka prolazna tvorevina", rekao je Đukanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track