PROPALI POLITIČARI ŠLEPAJU SE UZ OSMAKE: Opozicija zloupotrebljava decu na protestima
Foto: Espreso

Sramno

PROPALI POLITIČARI ŠLEPAJU SE UZ OSMAKE: Opozicija zloupotrebljava decu na protestima

Politika -

Pošto su upropastili građanske proteste, opozicioni političari se prešaltali na dečje. Tužno je što grade rejting na deci kojoj je učinjena nepravda, ocenjuju sagovornici

Pošto su upropastili mirne građanske proteste, pojedini opozicioni političari sad su se prešaltali na dečje proteste.

Naime, nekolicina opozicionih političara izašla je na ulicu se nezadovoljnim osmacima, koji treći dan protestuju ispred Ministarstva prosvete zbog krađe testova iz matematike za malu maturu. Pokazalo se da su se mirni građanski protesti doslovno istopili kada su opozicioni lideri iskočili iz mase, pa nije isključeno da se slična dogodi i ovim dečjim, ocenjuju sagovornici Kurira. Prema oceni političkih analitičara, tužno je da političari grade rejting na deci i da se šlepaju uz njih, iskorišćavajući njihovo nezadovoljstvo nepravdom koja im je učinjena.

foto: Printscreen, Printscreen Twitter

Grade rejting na deci

Opozicioni lideri su na Tviteru pozivali na podršku deci na ulici, dok je lider PSG Sergej Trifunović i lično otišao ispred zgrade Ministarstva prosvete.

- Sutra su osmaci u 13 časova ispred Ministarstva prosvete. Dođite i podržite ih. Ako vi nemate dovoljno razloga za izlazak na ulicu, podržite njih: oni imaju. Dođite i podržite ih, inače ste im poslali nedvosmislenu poruku da treba da pale odavde, ko što reče onomad Megatrend reklama - napisao je Trifunović. Analitičar Dragomir Anđelković kaže da svaka grupacija koja protestuje treba da razmisli koga pušta da stane uz njih.

foto: Zorana Jevtić

- Političari koji nemaju ideje, moć da nešto sami pokušaju, jedino što im preostaje je da se šlepaju uz nezadovoljne grupe ljudi. Ti koji protestuju iz bilo kog razloga treba da razmisle koga puštaju da stane uz njih, koje sve političke parazite. Ovde je posebno strašno što se neki od lidera opozicije šlepaju uz decu. To govori o njihovoj nemoći - kaže Anđelković.

Nedopustivo

Prema rečima analitičara Branka Raduna, ovo je jedna vrsta manipulacije decom i celom situacijom oko testa. - Protesti tinejdžera su imali neku težinu, deca su se pobunila protiv nepravde, ali onda su uskočili ovi iz opozicije pokušavajući da poentiraju. Politizacijom protesta, lideri opozicije (ti koji su se pojavili) naneli su deci štetu. Ti političari su svojim pojavljivanjem samo ostavili prostor za pitanja da li su oni i pokrenuli te proteste ili deca sama. To što su uradili je nedopustivo. Decu ne treba gurati u politiku, postoji granica, crvena linija koja ne sme da se prelazi - navodi Radun.

Kurir.rs/K.B./Foto:Espreso

Aleksandar Vučić Ne brinu me protesti dece

Predsednik Srbije kaže da ga ne brinu protesti dece već podrška dela akademske javnosti njihovim zahtevima.

foto: Printscreen

"Zabrinulo me je to da postoje političari i deo akademske javnosti koji hvale deo da im se ukine mala matura. A šta hoćete, da uništimo znanje, da dođe neko i da vam kaže da hoće platu, a neće da radi. Šta je sledeći zahtev posle toga, a tek kada se pojave političari koji kažu "deca znaju šta hoće", rekao je predsednik.

Podrška sa KiM Sava Janjić stao uz đake

I iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić, koji je u javnosti već davao izjave koje su kvalifikovane kao političke, podržao je okupljanje đaka ispred zgrade Ministarstva pravde. - Ponosni smo na vas, deco. Ovim ste položili ispit. Vi ste nada nove, slobodne Srbije i budite veru da ljudsko dostojanstvo i čestitost nisu izgubljeni u našem narodu - napisao je Janjić na Tviteru.Save

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track