POPOVIĆ IVKOVIĆ SA PRVIM SEKRETAROM AMBASADE ARGENTINE: Nema podrške novom zahtevu Kosova za prijem u Interpol
Foto: MUP

saradnja

POPOVIĆ IVKOVIĆ SA PRVIM SEKRETAROM AMBASADE ARGENTINE: Nema podrške novom zahtevu Kosova za prijem u Interpol

Politika -

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković sastala se danas sa prvim sekretarom Ambasade Republike Argentine Huanom Batista Skartascinijem del Riom i tom prilikom se zahvalila Argentini na poštovanju integriteta i teritorijalnog suvereniteta Republike Srbije.

Popović Ivković je istakla značaj podrške koju je Argentina pružila Srbiji na prošlogodišnjem zasedanju Generalne skupštine Interpola u Dubaiju i time doprinela sprečavanju ozbiljnog presedana sa nesagledivim posledicama po sve države članice Interpola.

Državni sekretar ocenila je da ovogodišnje, ponovno, podnošenje zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu predstavlja politički pritisak na ovu profesionalnu policijsku organizaciju.

foto: MUP

Skartascini del Rio poručio je da je pozicija Argentine po ovom pitanju stabilna i da se njegova zemlja ponaša u skladu sa svojom tradicijom poštovanja međunarodnih pravnih principa.

Popović Ivković i Skartascini del Rio složili su se da su Srbija i Argentina tradicionalno bliske i prijateljske zemlje, kao i da su zajednički ciljevi i interesi dveju zemalja očuvanje mira i međunarodne stabilnosti.

Tema sastanka državnog sekretara i prvog sekretara Ambasade bilo je i unapređenje policijske saradnje, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog

kriminala i trgovine narkoticima.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja