Najnovije vesti

SEDAM MESECI UTAMNIČENI ZBOG SUMNJE DA SU POVEZANI S UBISTVOM OLIVERA IVANOVIĆA: Srpska lista zahteva da se uhapšeni Srbi brane sa slobode
Foto: Kurir/Z.Šaponjić

u pritvoru

SEDAM MESECI UTAMNIČENI ZBOG SUMNJE DA SU POVEZANI S UBISTVOM OLIVERA IVANOVIĆA: Srpska lista zahteva da se uhapšeni Srbi brane sa slobode

Politika

Srpska lista zahteva, ističe se, da se svim uhapšenim Srbima omogući pravo da se brane sa slobode i da u fer postupku raskrinkaju politički motivisane i montirane optužnice

KOSOVSKA MITROVICA - Srpska saopštila je večeras da Priština, odlukom da se bez ikakvih dokaza produži pritvor Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, nastavlja da demonstrira silu kršeći sva ljudska prava Srba na Kosovu i Metohiji.

"Nažalost, ovakvo ponašanje Prištine nailazi na podršku otpadnika srpskog naroda i svih onih koji zarad nešto para su spremni da ukaljaju ugled srpskih rodoljuba koji nisu spremni da pognu glave pred nasiljem i terorom nad srpskim narodom", navodi se u saopštenju.

Srpska lista zahteva, ističe se, da se svim uhapšenim Srbima omogući pravo da se brane sa slobode i da u fer postupku raskrinkaju politički motivisane i montirane optužnice.

Nedeljko Spasojević
Nedeljko Spasojević

"Skrivanje međunarodnih institucija iza nekakve nezavisnosti pravosuđa je sramno, posebno ako se uzme u obzir da su na čelu najviših institucija osobe koje čak i kosovski sudovi terete za razna krivična dela", poručuje se u saopštenju.

Nedeljko Spasojević, Marko Rošić i Dragiša Marković uhapšeni su u akciji kosovske policije 23. novembra prošle godine zbog sumnje da su povezani s ubistvom lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Marković je 22. februara pušten iz pritvora dok je Spasojeviću i Rošiću u dva navrata pritvor produžen na po dva meseca.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...