Najnovije vesti

ĐURIĆ O SAOPŠTENJU STEJT DEPARTMENTA: Nepravedno izjednačavaju Beograd i Prištinu
Foto: Tanjug/Sava Radovanović/nr

reakcija

ĐURIĆ O SAOPŠTENJU STEJT DEPARTMENTA: Nepravedno izjednačavaju Beograd i Prištinu

Politika

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da se u saopštenju američkog Stejt departmenta povodom otkazivanja sastanka u Parizu o KiM neopravdano izjednačavaju Beograd i Priština, koja čini sve da bi sprečila dijalog.

 

U saopštenju Stejt departmenta navodi se da "Beograd i Priština moraju da uklone prepreke, izbegnu provokacije i vrate se pregovorima" i izražava spremnost SAD da pomognu obema stranama.

 

"Saopštenje Stejt departmenta verovatno je kompjuterski generisano ili se odnosi na drugi deo sveta. Voleo bih da dobijem objašnjenje gde i kada je Srbija provocirala nekoga ili uvodila barijere bilo kome", izjavio je Đurić za Tanjug.

 

 

On je dodao da je poznato da SAD podržavaju nezavisnost AP Kosova i Metohije, ali je istakao da "to nije opravdanje za uravnilovku i izjednačavanje Srbije s Prištinom koje je uvela anticivilizacijske takse, blokirala dijalog, 2.252 dana blokira ZSO i čestim nasilnim akcijama destabilizuje situaciju na terenu".

 

Đurić je ocenio da upravo zbog ovakvih izjava (kosovski premijer) "Ramuš Haradinaj traži da SAD budu jedini posrednik, a minira skupove poput samita u Parizu".

 

"Poštujemo svačiji stav, ali za ulogu u rešavanju problema potreban je izbalansirani, a ne navijački pristup. Ako ovako misle da nateraju Prištinu da ukine takse, nastavi dijalog i ponaša se odgovorno, bolje da odmah odustanu, pre nego što još štete bude pričinjeno", istakao je Đurić.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...