Najnovije vesti

VUČIĆ JASAN: Vodim politiku koja spasava Srbiju od loših poteza DOS
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

obišao radove u beogradu na vodi

VUČIĆ JASAN: Vodim politiku koja spasava Srbiju od loših poteza DOS

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je sporazum o integrisanim prelazima na Jarinju i Brnjaku potpisao Borko Stefanović, da ozbiljna država mora da poštuje ono što je potpisano, iako je reč o najlošijem sporazumu koji je Beograd potpisao, ali i da on vodi politiku koja spasava Srbiju od katastrofalne politike bivše vlasti.

Nastojimo, kaže, gde god možemo da ne provodimo katastrofalne dogovore koje je postigla ranija vlast.

Vučić je, u izjavi novinarima nakon obilaska radova na parku u okviru projekta Beograd na vodi, upitan ko je potpisao sporazum o integrisanim prelazima na Jarnju i Brnjaku, između Kosova i Metohije i centralne Srbije odgovorio da je taj dokument 2011. godine potpisao Borko Stefanović.

On je kazao da je posle toga potpisivano provođenje u delo tog sporazuma, da su postavljani policijski kontrolni punktovi i nešto kasnije i carinski.

Na pitanje da li je Ivica Dačić nešto s tim u vezi naknadno potpisao, kako kažu u SPS, Vučić je odgovorio da je Stefanović svaku stranu tog sporazuma parafirao i da je to isto kao potpis, jer se ne radi o bilateralnom ugovoru.

Na dodatno pitanje šta je potpisao Veljko Odalović, Vučić je podvukao: "Sasvim sigurno samo provođenje".

Rekao je da u Briselskom sporazumu toga nema.

Ukazao je da su bivša vlast, Stefanovića i Đilasa, potpisala i sporazum o priznavanju diploma, koje naša strana, na primer, nije provela u delo.

"Trebalo je da priznamo svih njihovih 98 univerziteta, da se napravimo blesavi da su te obrazovne institucije divne. Međutim problem je što oni ne priznaju Prištinski univerzitet sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici. To je ključni problem", objasnio je on.

Vučić je ukazao da može da govori o svemu što je bilo u Briselskom sporazumu i posle njega, jer je u to bio uključen.

Podsetio je da se uključio oko kosovskog pitanja tek od marta 2013. godine.

Podvukao je da je sporazum o integrisanim prelazima najlošiji sporazum koji je potpisan sa naše strane, i dodao da je to učinio Stefanović.

"Ali, kao ozbiljna zemlja morate da potpisujete i provodite u delo nešto što je ranije potpisano. Ali, gledamo da sve što možemo ne provodimo u delo", kazao je Vučić.

On je na dodatna pitanja o provođenju u delo sporazuma rekao da razume potrebu pojedinih novinara da nađu nešto kako bi mogli napadati vlast, u želji da dobiju koji lajk ili tvit više, sa ciljem da je najvažnije da dobiju komentare "kako mu je rekla".

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ponovio je da država, gde god može da se izvuče kao zemlja, ne provodi katastrofalne sporazume.

Ukazao je da su neki koje pojedini mediji podržavaju zdušno, a koji su uništili zemlju, doprineli nezavisnosti Kosova, uspostavljanju prelaza, hapsili Srbe na Jarinju i Brnjaku koji su hteli da uklone te prelaze.

"Setili su se sada da pronađu da li je Veljko Odalović nešto radio 2012. ili nije. Ja ću nastaviti da vodim odgovornu politku, koja će spasavati Srbiju od katastrofalnih poteza DOS-ovskog režima, koja će dalje razvijati ekonomju, i koja će šititi naše nacionalne i državne interese", poručio je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track