HRVATI VELIČAJU KONTROVERZNOG PEVAČA Kolinda slavila uz ustaške pesme
Foto: Nebojša Mandić

Dno

HRVATI VELIČAJU KONTROVERZNOG PEVAČA Kolinda slavila uz ustaške pesme

Politika -

Predsednica Hrvatske je na državnoj svečanosti puštala Marka Perkovića Tompsona, koji peva o klanju Srba. Optužila je i našu državu za navodnu "velikosrpsku agresiju"

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović ne prestaje da provocira! Ona je priredila prijem povodom Dana državnosti na kom se orila pesma Marka Perkovića Tompsona, poznatog po veličanju ustaštva, koji u jednom od svojih hitova slavi klanje Srba. Nije izdržala da ne pomene ni navodnu "velikosrpsku agresiju".

- Ime Hrvatske konačno je i zauvek upisano na političkoj geografskoj karti sveta, Hrvatska je tu ne samo lepa nego zaista i naša. Sa posebnim poštovanjem spominjemo i našeg prvog predsednika dr. Franju Tuđmana. Uprkos tome što je demokratski izabrana vlast ustavno garantovala ustavna prava, bili smo izloženi velikosrpskoj agresiji koju smo savladali zahvaljujući hrabrosti naših branitelja - rekla je Kitarović zvanicama kojima je potom izvedena Tompsonova pesma ''Dolazak Hrvata".

Činjenica da ni koktel povodom Dana državnosti ne može da obeleži bez ikona ustaštva govori, prema oceni predsednika Saveza Srba iz regiona Miodraga Linte, o dubokom kompleksu i opterećenosti Grabar-Kitarović:

foto: Aleksandar Jovanović

- Sramota je šta ta žena govori i radi. Nije bilo velikosrpske agresije, već etničkog čišćenja i progona 250.000 Srba u ratu pod Tuđmanovim režimom. To su bezočne laži. Dosta više sa tim. Ne čudi što su na prijemu slušane pesme Tompsona, jer je Kolinda priznala da je on njen omiljeni pevač i da njegove pesme pušta svojoj deci. Samo neka ga slušaju u svoja četiri zida.

B. B. /Foto:Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track