NEZAPAMĆEN BAHATLUK! Bastaćev direktor NE DAJE PLATE radnicima! Dug firme 100 MILIONA DINARA!
Foto: Beta/Šta radite bre

Otkrivamo

NEZAPAMĆEN BAHATLUK! Bastaćev direktor NE DAJE PLATE radnicima! Dug firme 100 MILIONA DINARA!

Politika -

Rukovodstvo Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" zbog katastrofalnog poslovanja već više meseci ne isplaćuje plate svojim zaposlenima, otkriva Kurir!

Ovo beogradsko javno preduzeće, kojim gazduje opština Stari grad i njen predsednik Marko Bastać, produbilo je finansijsku krizu, pa dugovi rastu iz godine u godini i trenutno iznose više od 100 miliona dinara, kaže izvor našeg lista.

foto: Promo

Nesposobno rukovodstvo

- Radnici ovog preduzeća, koje je nekad nosilo naziv "25. maj", bez plata su već mesecima. Plate kasne jer je kompletno rukovodstvo nesposobno da obezbedi novac za zarade svojih zaposlenih. Za prethodne dve godine, SC "Milan Gale Muškatirović" je napustilo skoro 30 zaposlenih. Među njima je bilo desetak rukovodećih kadrova, mladih i obrazovanih, koji više nisu mogli da nemo posmatraju i trpe ne samo kašnjenje plata nego i loše gazdovanje direktora Dušana Raičkovića, ali i loš odnos opštine Stari grad prema ovom preduzeću - objašnjava naš izvor.

Kako napominje naš sagovornik, najgora situacija je bila krajem 2018, kada je direktor dugovao čak pet plata radnicima. Prema zvaničnim podacima, u ovom sportskom centru radi 51 zaposleni.

Zamenik šefa odbornika SNS u Skupštini Beograda Radoslav Marjanović smatra da je zahvaljujući politici Bastaća, centar konstantno propadao, nije imao nikakav plan ulaganja i razvoja i pretvoren je u "trećerazredni komercijalni objekat koji zaobilaze velika sportska takmičenja i kojem preti potpuni finansijski kolaps".

foto: privatna arhiva

Sumnjive nabavke

On kaže da je isključivo rukovodstvo opštine Stari grad odgovorno što su komunalni dugovi ovog sportskog centra narasli na više od milion evra.

- O kakvim se zloupotrebama radi, najbolje govori i činjenica da je opština dozvolila da se založi imovina bazena, koja inače nije opštinska svojina, zarad dobijanja kredita od 50 miliona dinara kojim je trebalo da se otplati deo ogromnog duga, međ, taj novac je potrošen na sumnjive javne nabavke i plaćanje marketinških agencija koje su angažovali najbliži saradnici predsednika opštine - izjavio je Marjanović.

Pitanja o kašnjenju plata zaposlenih, koja je Kurir uputio SC "Milan Gale Muškatirović", ostala su bez odgovora.

Loš bilans

Uvećano dugovanje za 40 miliona

Iako Raičković tvrdi da dug preduzeća u ovoj godini iznosi 97 miliona dinara i da je za trećinu smanjen u odnosu na 2017, podaci koji su saopšteni kada je on došao na tu funkciju govore sasvim drugačije. Naime, Raičković je na direktorsko mesto došao u februaru 2017. i tada je saopšteno da ga je dočekao dug od 60 miliona dinara. To znači da Raičković ne da nije smanjio dug za trećinu, već ga je za toliko uvećao.

Kurir.rs/ Foto:Beta/Šta radite bre

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja