ANA BRNABIĆ U SKUPŠTINI:  Predstavnici Vlade Srbije će nastaviti da idu u svaki deo sveta pa i na Maldive, kako bi zaštitili interese države i njenih građana
Ilustracija, Foto: Tanjug/Kancelarija Za Saradnju Sa Medijima

odgovor đorđu vukadinoviću

ANA BRNABIĆ U SKUPŠTINI: Predstavnici Vlade Srbije će nastaviti da idu u svaki deo sveta pa i na Maldive, kako bi zaštitili interese države i njenih građana

Politika -

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će predstavnici Vlade Srbije nastaviti da idu u svaki deo sveta pa i na Maldive, kako bi zaštitili interese Srbije i njenih građana i očuvali teritorijalni integitet i suvernetitet zemlje.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Promo

"Ministar Zoran Đorđević je išao na Maldive, umesto ministra Ivice Dačića. Za razliku od nekih poslanika opozicije, on se tamo nije provodio", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje poslanika Đorđa Vukadinovića na osovnu koje je procene je Đorđević išao na Maldive.

Članovi vlade,kako je dodala, zbog ogromnog broja aktivnosti u interesu Srbije i njenih građana, često preuzimaju odgovornost iz različitih resora.

"Dačić nije mogao da bude na Maldivima, koje su nam izuzetno važan partner i po pitanju KIM i ministar Đorđević je uskočio i putovao tamo", rekla je Brnabić i dodala da nikome, ama baš nikome ne bi poželela da na Maldive putuje 15 sati, da u jednom danu ima šest bilateralnih sastanaka i da se odmah vati kući.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Stefan Jokić

Dodala je da je taj sastanak važan kao i Međunarodna konfrencija rada u Ženevi na koju je ona otišla i koju je iskoristila za razgovor o situaciji na KiM, svemu što Srbija po tom pitanju čijni.

"Sa predstavnikom Burkine Faso sam zajednički razgovarala sa ostalim zemljama koje su priznale nezavisnost. Pozivali smo ih da pogledaju situaciju na terenu, deceniju kasnije, i zaključe da li su doneli pravu odluku", rekla je ona i dodala da je najveći broj tih zvaničnika rekao da su podržali nezavisnost Kosova na osnovu presude Međunarodnog suda pravde - da odluka Prišitne nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

Dodali su i da tu odluku MSP prihvatili jer ju je sud doneo na zahev i inicijiativu tadašnjeg ministra spoljnih poslova Srbije.

"I onda se nađete da vam neko iz sastanka u sastanak od Maldva do Burkine Faso, kaže odlučili smo ono što je sud rekao na zahtev vašeg ministra spoljnih poslova i to je bio najveći argument da su oni (Albanci) bili u pravu, da nisu prekršili međunarodno pravo", rekla je premijerka.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Narodna Skupština Srbije/Odeljenje za odnose sa javnošću/nr

Srbija će, kako je naglasila, i pored takvih prepreka na koje nailazi zahvaljujući neodgovornoj politici prethodnika, nastaviti borbu.

Brnabić je Vukadinoviću na komentar da na sednici nema četiri potpredsednika Vlade rekla da su svi odsutni opravdano, i da imaju obaveze sutra na Vidovdan za kada su zakazani brojni događaji koji će pokazati kako se Srbija razvija.

Prema njenim rečima, jedan od tih rezultata je i otvaranje aerodroma Morava.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track