OTIŠAO JE DOBAR ČOVEK I POŠTEN POLITIČAR, KOJI NIKOG NIJE IZDAO NI PRODAO: Građani se na društvenim mrežama opraštaju od Momira Bulatovića,ni jedan političar nije dobio takve pohvale
Foto: Ana Paunković

slava mu i hvala

OTIŠAO JE DOBAR ČOVEK I POŠTEN POLITIČAR, KOJI NIKOG NIJE IZDAO NI PRODAO: Građani se na društvenim mrežama opraštaju od Momira Bulatovića,ni jedan političar nije dobio takve pohvale

Politika -

Momir Bulatović, bivši predsednik Crne Gore od 1990. do 1998. godine i predsednik Savezne vlade SR Jugoslavije od 1998. do 2000. godine preminuo je u 63. godini,

Bulatović je, za razliku od većine političara iz 90-tih, ostao zapamćen kao čovek koji nije podlegao iskušenjima koja sa sobom nose vlast i moć, i za koga se tokom njegovog mandata, a i kasnije, ne vezuje ni jedna afera, ni veze sa kriminalom. Ostao je zapamćen kao skroman čovek i pošten političar, što danas zvuči gotovo neverovatno, posebno kada se pogleda njegov nekadašnji najbliži saradnik Molo Đukanović, koji je otišao sasvim drugim putem.

foto: Printscreen Facebook

Bulatović je bio aktivan političar u doba velikih iskušenja za Srbiju i srpski narod, i za razliku od mnogih aktera političke scene, u sećanju građan će ostati kao dobar čovek, pristojan i obrazovan sagovornik, kao i pošten i principijelan politicar i državnik, koji nikog nije mrzeo, i koji nikog nije izdao ni prodao.

Povukao se u miru,dostojanstveno, nije napravio milione,nije stavljao novac u dzepove, i bio je jedan od retkih u zadnjih 30 god koji nije profitirao na narodnoj muci ili sumnjivim poslovima.

Smrt Momira Bulatovića na društvenim mrežama propraćena je vdelikom brojem komentara, koji svedoče da će ga, za razliku od većine balkanskih političara, narod i istorija pamtiti po dobru.

foto: Printscreen Facebook

Predsednik Crne Gore Momir Bulatović je postao na prvim višestranačkim izborima 1990. godine, a posle osam godina na čelu republike i sukoba u vrhu svoje Demokratske Partije Socijalista izgubio je na predsedničkim izborima od dotadašnjeg saradnika i premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

Predsednik Savezne Vlade postao je 1998. godine na ponudu Slobodana Miloševića da sastavi kabinet na saveznom nivou.

foto: Printscreen Facebook

Na tom položaju na kojem se zadržao nepune dve godine, Bulatović je imao dužnost da proglasi stanje neposredne ratne opasnosti, a zatim i ratno stanje u toku bombardovanja SRJ 1999. godine.

Politikom se bavio u omladinskoj i studentskoj organizaciji, 1989. godine izabran je za predsednika Predsedništva Saveza komunista Crne Gore.

foto: Printscreen Facebook

Bulatović je rođen 21. septembra 1956. godine u Beogradu u oficirskoj porodici, a osnovnu i srednju školu završio je u Zadru.

U Crnu Goru je došao 1975. godine gde je u tadašnjem Titogradu, sada Podgorici, upisao Ekonomski fakultet, te kasnije postao i magistrar ekonomskih nauka.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track