PREMIJERKA BRNABIĆ NAJAVILA LEPE VESTI: Ima prostora za povećanje plata i penzija
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

reuzltati rada vlade posle 2 godine

PREMIJERKA BRNABIĆ NAJAVILA LEPE VESTI: Ima prostora za povećanje plata i penzija

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, predstavljajući rezultate rada Vlade Srbije u prethodne dve godine, da ekonomski rezultati pokazuju da do kraja godine ima prostora za nova povećanja plata i penzija.

"Neophodan uslov za to je da nastavimo ovako da radimo", rekla je Brnabić na konferenciji za novinare.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Premijerka je navela da je Vlada Srbije radila na tome da menja zemlju na bolje i da je na tom putu učinjeno dosta toga, poput očuvanja finansijske stabilnosti čije je temelje, kako je rekla, postavio sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i teške mere fiskalne konsolidacije.

"Uspeli smo da pokrenemo transformaciju naše ekonomije i naše administracije na bazi digitalizacije", rekla je Brnabić i dodala da Srbija ostaje posvećena sprovođenju reformi i unapređenju poslovnog ambijenta.

Ona je istakla da je bolji životni standard svih građana zadatak na kojem radi svaki član vlade.

"Život u Srbiji je danas izvesniji i sigurniji nego što je bio u prošlosti. Verujem u Srbiju sa jakom i stabilnom tržišnom ekonomijom koja se dinamično menja i prilagođava vremenu u kojem živimo", rekla je Brnabić.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Premijerka je navela da je Vlada Srbije obezbedila direktnu finansijsku podršku za ukupno 1.106 privrednih subjekata, sa nešto više od 2,5 milijardi dinara u vidu bespovratnih sredstava, dok je ukupna vrednost investicija nešto više od 12 milijardi dinara.

Ona je ukazala da je zaposlenost u sektoru mikro, malih i srednjih preduzeća u martu 2019. godine porasla u odnosu na januar 2016. godine za 140.382.

Dodala je da je Srbija, kako bi nastavila strukturne reforme, nastavila saradnju sa MMF-om kroz novi aranžman bez finansijske podrške.

Mnogo toga je urađeno u infrastrukturi, rekla je premijerka i podsetila da je za dve godine izgrađeno više od 150 kilometara auto-puteva i rekonsutrisano 387 kilometara magistralnih i regionalnih pruga.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja