ISPRAĆAJ MOMIRA BULATOVIĆA U CRNOJ GORI: Venac na odru u ime Vučića i Vlade Srbije postavio Vulin (FOTO, VIDEO)
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

komemoracija u podgorici

ISPRAĆAJ MOMIRA BULATOVIĆA U CRNOJ GORI: Venac na odru u ime Vučića i Vlade Srbije postavio Vulin (FOTO, VIDEO)

Politika -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji predvodi delegaciju Republike Srbije na sahrani nekadašnjeg predsednika Crne gore i Vlade SRJ, Momira Bulatovića, položio je na njegovom odru venac u ime predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije.

foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

Vulin je takođe izjavio saučešće porodici Momira Bulatovića na gradskom groblju u Podgorici.

Venci predsednika Vučića i Vlade Republike Srbije bili su jedini venci zvaničnika na odru prvog predsednika Crne Gore i Vlade SRJ.

Crnogorski portal IN4S ističe da predstavnici crnogorske države do podneva nisu odali poštu svom bivšem predsedniku, niti izjavili saučešće porodici.

foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

Navodi se da je Bulatovićeva porodica poručila da "predstavnici aktuelne crnogorske vlasti mogu doći na sahranu ukoliko imaju obraza da to učine".

Vulin je poručio da je Bulatović zaslužio zahvalno sećanje Srbije.

foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

"Srbija pamti sve i Srbija ne zaboravlja ništa. Srbija ne zaboravlja ničije dobro, Srbija ne zaboravlja ničije zlo. I svakom se nastoji i trudi da vrati po zasluzi. Momir Bulatović je svojim životom zaslužio zahvalno sećanje", poručio je Vulin na sahrani na podgoričkom groblju Čepurci, gde su prijatelji i građani izražavali saučešće porodici Momira Bulatovića.

foto: Tanjug/PORTAL IIN4S

Vulin je rekao da je Bulatović čovek koji, kada je počeo građanski rat u bivšoj Jugoslaviji, nije oklevao da stane uz svoj narod i da, kada je počela agresija na SR Jugoslaviju, nije tražio opravdanja da se skloni pred NATO paktom već je opet bio uz svoj narod.

Ministar je u ime predsednika Aleksandra Vučića i u ime Vlade Srbije porodici Bulatović preneo izraze najdubljeg saučešća, kao i svim građanima Crne Gore, ali i svom srpskom narodu i položio vence.

U delegaciji je bio i general-major Želimir Glišović, načelnik Uprave za operativne poslove VS.

Nekadašnji predsednik Crne Gore i predsednik Vlade Savezne republike Jugoslavije, Momir Bulatović, biće sahranjen u 15 sati na groblju u selu Raći kod Kuče, nedaleko od Podgorice.

Momir Bulatović je bio prvi predsednik Republike Crne Gore koji je izabran na višestranačkim izborima i predsednik Savezne vlade Savezne republike Jugoslavije.

Bio je osnivač DPS-a, SNP-a i NŠ-a.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track