VULIN: Prilika da Engel čuje istinu, ukoliko ga zanima
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

ministar odbrane

VULIN: Prilika da Engel čuje istinu, ukoliko ga zanima

Politika -

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa članom Predstavničkog doma kongresa SAD i albanskim lobistom Eliotom Engelom prilika da američki zvaničnik čuje srpsku stranu i istinu, ukoliko ga ona zanima.

Vulin je naglasio da predsednik Vučić ne beži od teških razgovora, da je uvek "išao tamo gde je najteže i najtvrđe", da iznese srpsku istinu.

"Drago mi je što je Engel došao u Beograd, da čuje našu istinu. To je odlična prilika da razmisli o svemu što je do sada radio i govorio", rekao je Vulin za televiziju Pink.

On je podsetio da je Engel zagovarao bombardovanje Srbije i govorio o Srbiji sve najgore, ali dodao da mu je predsednik Srbije pružio ruku i dao priliku da čuje srpsku istinu.

"Verujem da će posle tog razgovora i gospodinu Engelu biti bar malo teže da govori tako loše o Srbima, kada bude upoznao predsenika Vučića", naglasio je ministar i dodao da je Vučić vodi mirovnu politiku na Balkanu, ali da u tome nema uvek sagovornike sa druge strane.

Vulin kaže da Vučić često trpi napade zbog politike mira, te ocenjuje da je predsednik Srbije jedini državnik na Balkanu koji stvarno i misli ono što govori.

"Verujem da će uspeti da objasni Engelu našu poziciju, ako on bude hteo da čuje i ako ga zanima istina. Sada će imati priliku da promeni mnoge svoje stavove", zaključio je Vulin.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track