PREMIJERKA BRNABIĆ O PRIORITETIMA: Više rada za građane, manje odgovaranja na ludilo i neistine! Ovi što me napadaju neka odluče, jesam li fikus ili Kajzer Soze!
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

predsednica vlade srbije

PREMIJERKA BRNABIĆ O PRIORITETIMA: Više rada za građane, manje odgovaranja na ludilo i neistine! Ovi što me napadaju neka odluče, jesam li fikus ili Kajzer Soze!

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić poručila je danas da će Vlada Srbije vreme više koristiti za rad u korist građana, a manje da bi odgovarala na "ludilo, malicioznosti i neistine", navodeći da rezultati govore o neisitnitosti takvih napada.

On je na TV Pink objasnila da bi opozicija ako voli Srbiju morala da primeti da je uvedeno programiranje u škole, a na konstatacije da Srbijom vlada nepismenost odgovorila kako je Aleksandar Vučić otvorio prvi naučno tehnološki park i da su još dva u izgradnji.

Dodala je da je budžet za nauku povećan za 30 odsto a za film 80 puta kao i da je ova vlada prva koja je uzela kredit od 20 miliona evra za razvoj infrastrukture kulture.

Ona je naglasila da je napravljen i fond za nauku u čijem upravnom odboru sede naši ljudi iz dijaspore sa Harvarda i MIT-a te da je raspisan poziv za mlade talente čije će prijave ocenjivati međunarodna komisija.

Napomenuvši da na primerima želi da priča o rezultatima vlade i pokaže neistinost napada ona je poručila nezadovoljnima da ne pričaju neistine o tome da vlast deli narod, jer to oni čine.

"Šta o meni mogu da kažu osim da je Vojislav Šešelj moj politički otac", primetila je sarkastično Brnabićka i poručila onima koji je napadaju da se odluče da li je fikus ili Kajzer Soze koji vodi podzemlje jer i jedno i drugo ne može da bude.

Kako je objasnila, već dve godine se suočava sa tim hoće li da odgovori dnevno na 100 neistina i dodala da se sa lažima bori a da ima i rezultate.

Skandal što nema reakcije na sporazum Prištine i Tirane

Premijerka kaže da nije naivno to što su Priština i Tirana potpisale sporazum o zajedničkoj spoljnoj politici uključujući i zajedničke ambasade, kao i da je skandalozno što nema reakcije SAD i EU.

"Strašno je to što su Priština i Tirana potpisale sporazum da sada imaju zajedničku spoljnu politiku. Ovo nije naivno, ovo je izuzetno ozbiljno. Skandal je da još uvek nismo videli nikakve zvanične reakcije ni od SAD ni od EU", rekla je Brnabić za TV Pink. Ona je dodala da Priština to radi u trenutku kada EU ne može da reaguje, jer se formira nova Evropska komisija, biraju se novi članovi. "Situacija se u mnogome komplikuje i postaje iz dana u dan sve kompleksnija", zaključila je ona.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track