PRIŠTINA LUPILA ŠAMAR MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI: Đurić o zabrani ulaska na Kosovo srpskim zvaničnicima
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

šta još treba da se desi

PRIŠTINA LUPILA ŠAMAR MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI: Đurić o zabrani ulaska na Kosovo srpskim zvaničnicima

Politika -

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je danas da je Priština odlukom da srpskim zvaničnicima zabrani posetu AP KiM "lupila šamar" međunarodnoj zajednici i Evropi i da će to biti povod za još jaču i snažniju diplomatsku aktivnost Beograda.

Đurić je podsetio da je Beograd već zaustavio članstvo Prištine u devet međunarodnih organizacija, te da je 13 zemalja povuklo priznanje nezavisnosti takozvanog Kosova.

"Odluka Prištine je poslednji klin u mrtvački sanduk ideje o dijalogu, stravičan šamar međunarodnoj zajednici, udar na temelj slobode kretanja i sve evropske principe", rekao je Đurić tokom obilaska muzeja Grada Beograda i izložbe posvećene odbrani Srbije tokom NATO agresije.

Đurić je rekao da je odluka Prištine "sa one strane razuma" i da je direktna posledica višemesečnog ćutanja međunarodne zajednice na uvođenje taksi na srpsku robu. On je upitao kakva ludost još treba da se desi, "da li Balkan treba da počne da gori u plamenu", kako bi neko zaustavio ljude koji krše sporazume sa potpisom EU.

Podsetio je i da je sporazum o slobodi kretanja potpisan 2011. godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track