DRŽAVA DA OHRABRI PRIVREDNIKE NA JUGU SRBIJE: Srpska desnica za sistematsku podršku malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima
Foto: Privatna Arhiva

Miša vacić posetio hale tekstilne industrije

DRŽAVA DA OHRABRI PRIVREDNIKE NA JUGU SRBIJE: Srpska desnica za sistematsku podršku malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima

Politika -

Srpska Desnica kao prioritetnu tačku svog programa ističe podršku malim i srednjim privrednicima, preduzetnicima i poljoprivrednicima. Širom Srbije, na osnivačkim skupštinama lokalnih odbora Srpske Desnice, predsednik Miša Vacić govori o nužnosti da država dodatno podrži i zaštiti srpske domaćine, seljake, radnike.

„Potrebna je sistematska podrška malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, radi unapređenja njihove konkurentnosti i modernizacije proizvodnje, kao i podrška za započinjanje i širenje posla, otvaranje novih radnih mesta, što će doprineti ukupnom privrednom rastu“, rekao je Miša Vacić, prilikom obilaska Juga Srbije, na jednom od sastanaka sa loklanim privrednicima.

foto: Privatna Arhiva

Predsednik Srpske Desnice je naglasio da je neophodno napraviti još bolji poslovni ambijent, i da će se Srpska Desnica najsnažnije zalagati i apelovati na državu da je neophodno da se poistovete uslovi srpskih privrednika sa stranim investitorima.

„Pomoć države mora biti ravnopravna prema srpskom radniku, prema srpsom poslodavcu koji otvara nova radna mesta. Posebno bi istakao benefite koje strani investitori imaju kada otvaraju nova radna mesta u Srbiji, i zatražiću da se isti benefiti omoguće i srpskim privrednicima, ali i poljoprivrednicima koji su takođe jedan od važnih faktora naše nacionalne ekonomije.“, izjavio je Vacić dodajući da Srpska Desnica ulaskom u državne institucije odmah prionuti na posao, i da će se zalagati za navedeno.

foto: Privatna Arhiva

Vacić je zajedno sa saradnicima, nakon formiranja GO Srpske Desnice u Lebanu posetio proizvodni pogon tekstilne industrije, čiji je vlasnik Dejan Stevanović, inače i funkcioner lebanskog odbora.

Stevanović je predsednika Vacića upoznao sa radom pogona, ulovima rada zaposlenih, kao i za proizvodnim kapacitetima.

„Izuzetno sam ponosan kada vidim da je srpski domaćin ostao u svom mestu, da se bori da ekonomski ojača svoj kraj, a posebno me raduje što je u proizvodnji zaposlen veliki broj žena, bez obzira na životnu dob, kao i osobe sa invaliditetom što govori o društvenoj odgovornosti i svesti koju Dejan, kao vlasnik, ima.“, rekao je predsednik Desnice, ne krijući oduševljenje što veliki deo svoje proizvodnje izvozi i na istočno, ali i na zapadno tržište.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track