Najnovije vesti

NAPREDNJACI NE ŽELE PROMENU PREDSEDNIKA STRANKE: Vučiću, molimo te, ne idi sa čela SNS!
Foto: printscreen

Složni

NAPREDNJACI NE ŽELE PROMENU PREDSEDNIKA STRANKE: Vučiću, molimo te, ne idi sa čela SNS!

Politika


Poruke Nakon što je šef naprednjaka najavio povlačenje sa liderskog mesta u stranci, njegovi bliski saradnici zatražili da promeni odluku. Kako kažu, trenutno ne vide nikog drugog ko bi mogao da vodi stranku

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je da će sledeće godine neko drugi preuzeti vođenje SNS, jer se on neće kandidovati na skupštini stranke. Ova vest se naprednjacima nikako ne dopada, kažu da ne žele da se Vučić povuče sa čela stranke, niti vide nekog drugog ko bi mogao da mu bude zamena. - Nema sumnje da će sledeće godine neko drugi preuzeti SNS. Mora čovek da zna kada je vreme da dođe do određenih promena i kada je vreme da sebe ne poistoveti sa državom - rekao je Vučić. 

foto: Beta

Ne vide naslednika Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže da je Vučić sinonim za SNS i da se ne slaže sa idejom o liderskim promenama. - U pitanju je vrlo jednostavna politička matematika: SNS danas i sutra jednako Aleksandar Vučić. Bez Vučića nema ovakve SNS i trenutno ne vidim nikog ko bi mogao da vodi stranku. A novi, mladi i sposobni ljudi su i te kako dobrodošli u stranku. SNS je promenila sve potpredsednike stranke, uvek sam za to da se mladim ljudima stvara prostor za napredovanje - navodi Mihajlovićeva.

Treba da ostane Potpredsednica SNS Marija Obradović ne skriva da će pokušati da ubedi Vučića da ne odlazi sa čela stranke: - Uopšte mi se ne dopada ta ideja i trudiću se da predsednika Vučića ubedim da to ne čini. Budem li neuspešna u tome, verujem da će njegov naslednik imati Vučićevu snažnu podršku u svakodnevnom radu, u svakom smislu te reči - kaže Obradovićeva za Kurir. Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević takođe nije za promene: - Za mene postoji samo jedan predsednik i šef, a to je Vučić. 

foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

REAKCIJE

Jadranka Joksimović Treba nam Vučićevo vizionarstvo - SNS je najveći deo svog identiteta i uspeha ostvario zahvlajujući liderstvu i vizionarstvu Vučića i ja lično želim da ga vidim i dalje na tom mestu. Na organima stranke ćemo demokratski, otvoreno analizirati i razgovarati o svim kadrovskim promenama.

Miloš Vučević Zašto menjati najboljeg - Ne vidim nijedan razlog zašto bismo promenili kapitena pobedničkog tima i najboljeg igrača na terenu! Verujem da će Vučić nastaviti da vodi SNS, jer je to bitno ne samo za stranku, nego za celu Srbiju. Stabilnost, dobra organizovanost, otvorenost i politika koja pruža šansu novim licima je garant razvoja i napretka naše države.

Aleksandar Jovičić Ako ode Vučić, možda idem i ja - U SNS sam ušao zbog Aleksandra Vučića i njegove politike. Ukoliko bi se desilo da on svoju odluku o napuštanju ne promeni do skupštine, i ode sa čela stranke, pitanje je da li bih i ja ostao u stranci.

  Šef Francuske stiže u Beograd 15. jula Makronova poseta važna za Srbiju Francuski predsednik Emauel Makron dolazi u Srbiju 15. i 16. jula potvrđeno je juče. Vučić je kazao da Makron neće ići dalje u region, što govori o velikoj pažnji koju ukazuje našoj zemlji: - Značaj posete je ogroman, razgovaraćemo o ekonomskim, političkim temama, evropskom putu Srbiji i svakako o Kosovu. Markon je jedan od dva najvažnija lidera Evrope čija uloga će još rasti. Moj tim, u saradnji sa njegovim timom, već razmenjuje informacije, sagledavamo na koji način možemo u budućnosti da rešavamo.

foto: EPA

  O kosovskom pitanju Srbi bi za Kosovo život dali, a niko neće na njemu da živi Povodom rešavanja kosovskog probema, Vučić je rekao da je to "pitanje pre svega za Srbe i Albance": - Da su nas ostavili na miru moguće da bismo se mi već do sada dogovorili. Ali problem je što ni Kosovo ni pitanje bivše Jugoslavije nije nikad bilo samo pitanje naroda koji tu žive. Kosovo je, kako je Tijanić govorio, najskuplja srpska reč ili mesto za koje bi svi Srbi život dali, a mali broj njih koji ne žive na KiM, ili gotovo niko, tamo ne bi da živi. To govori o svim našim paradoksima i apsurdnoj situaciji.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...