BRNABIĆEVA U SARAJEVU: Premijerka se sastala sa Erdoganom i Borisovim
Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Samit Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi

BRNABIĆEVA U SARAJEVU: Premijerka se sastala sa Erdoganom i Borisovim

Politika -

SARAJEVO - Predsednica Vlade Srbije Ana, Brnabić je u Sarajevu, gde će učestvovati na Samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSuJIE), razgovarala sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, premijerom Bugarske Bojkom Borisovim i drugim zvaničnicima.

foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Brnabić i Borisov su sinoć, u prijateljskom razgovoru, potvrdili vrlo dobre odnose između Bugarske i Srbije, te se saglasili da će zajedno nastaviti da rade njihovom jačanju u budućnosti.

Predsednik Bugarske nije jedini zvaničnik sa kojim je predsednica vlade imala priliku da razgovara prvog dana posete Bosni i Hercegovini.

Brnabić je najduže od svih prisutnih zvaničnika razgovarala sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, koji je u srdačnom razgovoru naglasio da iskreno ceni i poštuje predsednika Aleksandra Vučića i da se nada njihovom skorom susretu.

1 / 5 Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Brnabić posetu Bosni i Hercegovini nastavlja danas na Jahorini, gde će učestvovati na plenarnoj sednici PSuJIE i sa šefovima delegacija razgovarati o aktuelnoj situaciji u procesima EU integracija, nastavku rada na povezivanju u okviru PSuJIE regiona i šire, kao i o preduslovima za održivi razvoj regiona.

foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Erdogan: Spremni smo za sastanak BiH-Hrvatska-Srbija

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je, tokom sastanka sa članovima Predsedništva BiH, izrazio spremnost da se, kako je naveo, oživi trojni mehanizam, odnosno održi sastanak BiH-Hrvatska-Srbija, saopštilo je sinoć Predsedništvo BiH.

Tokom sastanka najviše pažnje posvećeno je auto-putu Beograd-Sarajevo i značaju koji će njegova izgradnja imati za BiH i sve zemlje u regionu, uključujući Tursku. Razgovarano je i o unapređenju saradnje BiH i Turske, prvenstveno u oblasti ekonomije, poljoprivrede, transporta i infrastrukture, kao i o uvozu mesa.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja