Najnovije vesti

BUGARIN BORISOV BRNABIĆKI: Ja volim Srbe, ja vas toliko volim, mi smo takvi prijatelji... Nisam dobro shvaćen! (VIDEO)
Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

samit na jahorini

BUGARIN BORISOV BRNABIĆKI: Ja volim Srbe, ja vas toliko volim, mi smo takvi prijatelji... Nisam dobro shvaćen! (VIDEO)

Politika

JAHORINA - Premijer Bugarske Bojko Borisov obratio se, nakon sinoćnje večere učesnika Samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i objasnio da je njegova izjava u Poznanju pogrešno shvaćena.

- Ja vas toliko volim, mi smo takvi prijatelji, kako su mogli da me tako shvate... Uvek sam govorio 'oni moraju da se pozabave Kosovom'. Nikada nisam govorio ništa drugo. A sada pozivamo ambasadore... A ja ništa nisam rekao, objasnio je Borisov Brnabićevoj, prenosi Sputnjik.

1 / 8 Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Istakao je da nikada nije imao loše namere prema Srbiji i da nije želeo da se meša u unutrašnje poslove.

foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

- Bila si tamo (u Poznanju). . . Ja se vraćam, a on (Ivica Dačić) kaže da ne treba da delim savete šefu diplomatije... A ja imam najbolje namere prema njemu, objasnio je Borisov.

Borisov je ranije rekao da bi budući visoki predstavnik za spoljnu i odbrambenu politiku EU Žozep Borel trebalo da zastupa stav cele Unije, bez obzira što Španija ne priznaje Kosovo.

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić reagovao je i ukazao da stav EU nije da je Kosovo nezavisna država i da Borisov mora da poštuje taj stav, a ne da deli savete budućem šefu evropske diplomatije.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...