Najnovije vesti

PLJAČKA STAROG GRADA! BUDŽETSKA INSPEKCIJA OTKRILA: Bastać dao 4 miliona za nepostojeći posao! SKANDAL
Foto: Printskrin / You Tube

AFERA "PLJAČKA STAROG GRADA"

PLJAČKA STAROG GRADA! BUDŽETSKA INSPEKCIJA OTKRILA: Bastać dao 4 miliona za nepostojeći posao! SKANDAL

Politika

Mutno Opština Stari grad dala je 3.928.511,56 dinara za usluge gerontodomaćica, ali nema dokaza da su te usluge u celosti i izvršene, utvrdila je budžetska inspekcija

Opština Stari grad, na čijem je čelu Marko Bastać, dala je 3.928.511,56 dinara za usluge gerontodomaćica, ali nema dokaza da su te usluge u celosti i izvršene, pokazao je izveštaj Službe za budžetsku inspekciju, saznaje Kurir od izvora iz opštine.

I ne samo to, opština Stari grad uopšte nema nadležnost da organizuje poslove pružanja pomoći u kući starim licima, dodaje naš izvor.

Gde su milioni

Opština Stari grad potpisala je dva ugovora sa agencijom "Nana" - 2017. u iznosu od 3.000.000 dinara i 2018. u iznosu od 2.999.080 dinara, za usluge pružanja pomoći u kući starim i iznemoglim licima u zadovoljavanju njihovih osnovnih životnih potreba. Međutim, navodi naš izvor upućen u celu priču, od 5.999.080 dinara, koliko iznosi vrednost oba ugovora, inspektori su utvrdili da za čak 3.928.511,56 dinara nema dokaza da je usluga u celosti izvršena u ugovorenom obimu. - Budžetska inspekcija, koja je češljala poslovanje opštine, utvrdila je da za oko četiri miliona dinara za usluge gerentodomaćica, nema dokaza da su one zaista i izvršene u ugovorom obimu - kaže izvor Kurira i dodaje: - Opština nije pružila dokaze o vremenu, danu i času, kad su gerontodomaćice korisnicima pružale usluge, ne postoji pismena potvrda korisnika usluga da su im pružene usluge niti postoji dokaz o vrsti pruženih usluga: pomoć u nabavci životnih namirnica, pomoć u održavanju lične higijene, pomoć u održavanju higijene odevnih predmeta i posteljine, pomoć u održavanju higijene stana.

Skandal

Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija kaže da je logičan nastavak ove priče krivična prijava protiv odgovornih. - Ako je to tačno, to je stvar za krivičnu prijavu, koju treba da podnese budžetska inspekcija. To je novac građana Srbije i mora da se vidi na šta je otišao. Odgovorni treba da budu krivično procesuirani - kaže Dobrašinović za Kurir.

Kurir.rs/Elipa Kurira

Foto: Dado Đilas

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...