Najnovije vesti

STEJT DIPARTMENT O KOSOVU: Korupcija najveća prepreka za privlačenje investicija
Ilustracija, Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

izveštaj

STEJT DIPARTMENT O KOSOVU: Korupcija najveća prepreka za privlačenje investicija

Politika

KOSOVSKA MITROVICA - Američki Stejt department objavio je izveštaj o globalnoj poslovnoj klimi, a u delu o Kosovu je naglašeno da je korupcija jedna od najvećih prepreka za privlačenje investicija.

 

"Kosovo je usvojilo stroge zakone o borbi protiv korupcije, ali su do sada nastojanja vlade bila bezuspešna da istraži, krivično goni, uhapsi i konfiskuje imovinu korumpiranih pojedinaca", navodi se u izveštaju.

 

U izveštaju se, takođe, navodi da je Kosovo u protekloj deceniji zabeležilo pozitivnu stopu ekonomskog rasta, u proseku skoro četiri procenta.

 

Ilustracija
Ilustracijafoto: Kurir/Z.Šaponjić

"Iako je sprovođenje zakona i dalje slabo, zakoni i propisi su u skladu sa podrškom i zaštitom investicija", dodaje se u izveštaju.

 

Izveštaj Stejt departmenta ukazuje na niz razloga koji dovode u pitanje stabilan ekonomski razvoj Kosova, kao što je ograničena regionalna i globalna ekonomska integracija, nesigurno snabdevanje električnom energijom, slabu vladavinu prava, kao i korupciju, prenosi RTK2.

 

Stejt department još navodi da Kosovo nastavlja da računa na značajnu međunarodnu finansijsku podršku i na novčane pošiljke građana koji žive u inostranstvu.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...