KANCELARIJA ZA KIM O UNIŠTENIM NADGROBNIM SPOMENICIMA U LIPLJANU: Mržnja nekažnjeno buja, bez odgovora i osude!
Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija

reagovanje

KANCELARIJA ZA KIM O UNIŠTENIM NADGROBNIM SPOMENICIMA U LIPLJANU: Mržnja nekažnjeno buja, bez odgovora i osude!

Politika -

Rušenje više od 20 srpskih nadgrobnih spomenika u Lipljanu, u noći između petka i subote, pokazuje da je ideologija mržnje i dalje sveprisutna među separatistima, ali i da je šovinističko orgijanje na Kosovu i Metohiji činjenica koja nikoga na zapadu ne uzbuđuje, jer to su samo srpski grobovi, saopštila je kancelarija za KiM.

Iz Kancelarije poručuju i da mržnja koja nekažnjeno buja, bez odgovora i osude, obično na kraju pronađe i živu metu, i zato kultura rušenja i uništenja mora biti tretirana onako kako se tretira i u ostalim delovima Evrope - "jasnom osudom i odlučnom reakcijom".

"Da su bilo gde u Evropi u aktu šovinističke mržnje uništeni bilo čiji nadgrobni spomenici, to bi bila svetska vest, emitovana u prvim minutima informativnih emisija globalnih TV mreža, međutim Lipljan kao da nije u Evropi, a srpski pokojnici kao da nemaju pravo na miran počinak kao pokojnici drugih evropskih nacija", ukazuje se u saopštenju.

Kako se dodaje, ovaj strašan i za svaku osudu incident će eventualno biti zabeležen u nekom od brojnih međunarodnih izveštaja, i to verovatno samo u fusnoti ispod zaključka "da na samoproglašenom Kosovu cvetaju mir, ljubav i demokratija".

"Spaljene crkve i manastiri, uzurpirana imanja, porušeni spomenici i prekopani grobovi, jesu prava slika društvene stvarnosti na samoproglašenom Kosovu, i svako ko to negira jeste saučesnik u tihom kontinuiranom pogromu koji se godinama odvija nad srpskim narodom i hrišćanskim nasleđem na samoproglašenom Kosovu", ukazuje Kancelarija u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track