VUČIĆEVA DOBRODOŠLICA NA FRANCUSKOM: Obnova prijateljstva izraz želje Francuske da se vrati u region!
Foto: Printscreen

OTKRIVENA PLOČA VANSIJA

VUČIĆEVA DOBRODOŠLICA NA FRANCUSKOM: Obnova prijateljstva izraz želje Francuske da se vrati u region!

Politika -

BEOGRAD - Mnogo toga očekujemo u budućnosti, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić predsedniku Francuske Emanuelu Makronu na dočeku, na beogradskom aerodromu i istakao da obnova prijateljstva između dve zemlje ne bi uspela bez Makronove upornosti, energije i želje Francuske da se vrati u ovaj region.

"Želim da se zahvalim i kažem da je ovo tek početak naše izvanredne saradnje. Da vam se zahvalim na veru u Srbiju, što ste podsticali vaše investore da dođu u našu zemlju. Počastvovan sam što danas i sutra mogu da vas ugostim u Beogradu i Srbiji", rekao je predsednik Vučić, nakon što je sa svojim francuskim kolegom otkrio ploču kojom koncesionar Nikole Tesle, kompanija Vansi, označava početak obnove beogradske vazdušne luke.

Vučić je ukazao da su Srbi gostoljubiv narod i da su Makrona sa velikom željom, gotovo ushićenjem očekivali u Srbiji.

On je izrazio uverenje da će francusko-srpsko prijateljstvo dostići nove granice, one koje smo imali nekada i o kojima smo maštali da se vrate.

Vučić je, u svom obraćanju, kazao da je mu je velika čast što je sa Makronom mogao "na kapiji Srbije", zajedno da otkrije ploču Vansija i to pored helikoptera koji su nabavljeni od francuskih partnera.

Istakao je da su Srbi lojalni i ozbiljni ljudi, te da umeju takvu pažnju da poštuju, a da Francuska može da računa na Srbiju kao pouzdanog prijatelja.

Na kraju je poželeo predsedniku Francuske da se oseća kao kod svoje kuće i poželeo mu dobrodošlicu i na francuskom "dobrodošli u Beograd, dobrodošli u Srbiju".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track