DRUŠTVENE MREŽE GORE ZBOG POSETE MAKRONA SRBIJI: Sve oduševio govorom na srpskom jeziku, postao veliki prijatelj Srbije! Uvek je dobrodošao
Foto: Marina Lopičić

reagovanje

DRUŠTVENE MREŽE GORE ZBOG POSETE MAKRONA SRBIJI: Sve oduševio govorom na srpskom jeziku, postao veliki prijatelj Srbije! Uvek je dobrodošao

Politika -

Predsednik Franucske bio je u dvodnevnoj poseti Srbiji u ponedeljak 15. jula, a dočekan je uz najviše državne počasti.

Makron je oduševio sve u Srbiji govorom koji je održao ispred Spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu.

On je više od 5 minuta govorio na srpskom jeziku i ganuo sve rečima da je Srbija danas i zauvek u srcu Francuske, te da su srpski i francuski narod braća po oružju.

Takve divne reči i poseta predsednika Francuske Srbiji posle 18 godina naišli su na oduševljenje mnogih na društvenim mrežama.

Nesumnjivo je ovom posetom Makrona obnovljena veza srpkog i francuskog naroda.

Makron je svojom posetom i raznim emotivnim gestovima, poput posete grobu Milunke Savić, koja se proslavila u Prvom svetskom ratu zaslužio da ga mnogi nazovu pravim prijateljem Srbije.

Mnogi su prepoznali koliko je bitna poseta predsednika jedne tako važne evropske zemlje kao što je Francuska, kao i koliko su bitne poruke koje su poslate iz Beograda.

Juče je iz Beograda u svet otišla jedna lepa slika o važnosti Srbije u Evropi.

Sam predsednik Makron podsetio je da nijedan francuski predsednik nije bio u Srbiji čak 18 godina, da je to veoma dug period, ali da je njegovim dolaskom okrenut novi list u bilateralnim odnosima.

Makron je citirajući natpis sa Spomenika zahvalnosti Francuskoj "Volimo Francusku kao što je ona volela nas", kazao da je on došao da u ime svoje zemlje kaže "Francuska vas voli kao što ste je vi voleli".

Predsednik Francuske odložio je svoju posetu Beogradu, ali je zato došao izuzetno pripremljen raznim istorijskim podacima i očigledno se potrudio da pokaže koliko je Francuskoj bitna Srbija kao i jačanje bilateralnih odnosa.

Podsetimo, Makron je juče dočekan najpre na aerodromu Nikola Tesla, zatim mu je priređena svečana ceremonija dočeka ispred Palate Srbija.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track