Najnovije vesti

VUČIĆ ODRŽAO VAŽAN SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU: Razgovarao sa šefom Delegacije EU Semom Fabricijem (FOTO)
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

o evropskom putu srbije

VUČIĆ ODRŽAO VAŽAN SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU: Razgovarao sa šefom Delegacije EU Semom Fabricijem (FOTO)

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije EU ambasadorom Semom Fabricijem sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, problemima u dijalogu Beograda i Prištine, sprovođenju političkih i ekonomskih reformi.

 

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je zahvalio na podršci koju EU pruža Srbiji, istakavši da je Unija najznačajniji spoljnotrgovinski partner sa kojom Srbija ostvaruje više od 60 odsto robne razmene.

 

"Srbija mora da nastavi svoj evropski put i zato nam je veoma važna dalja podrška Unije u sprovođenju reformi. Neophodno je da intenzivnije radimo na ispunjavanju evropske agende, sa ciljem bržeg napretka na putu ka članstvu u EU", istakao je predsednik Vučić.

Ambasador Fabrici je naglasio da će delegacija EU nastaviti da podržava proces evropskih integracija Srbije i posreduje u dijalogu u cilju postizanja sveobuhvatnog sporazuma između Beograda i Prištine.

 

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić i Fabrici su razmotrili i preporuke iz poslednjeg Izveštaja Evropske komisije i saglasili se da je potreban energičniji rad u oblasti vladavine prava i sprovođenja preporuka.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...