ĐORĐEVIĆ I AMBASADOR BRAZILA O UNAPREĐENJU SARADNJE: Diplomatski odnosi 2 zemlje zasnivaju se na međusobnom poverenju i poštovanju
Foto: Tanjug/Rade Prelić

odlični bilateralni odnosi

ĐORĐEVIĆ I AMBASADOR BRAZILA O UNAPREĐENJU SARADNJE: Diplomatski odnosi 2 zemlje zasnivaju se na međusobnom poverenju i poštovanju

Politika -

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa novopostavljenim ambasadorom Brazila u Srbiji Eduardom Barbosom o unapređenju saradnje dve zemlje u oblastima u nadležnosti tog ministarstva.

Đorđević je ambasadoru poželeo uspešan i plodotvoran mandat u našoj zemlji istakavši da će se kroz potpisivanje određenih Memoranduma o saradnji dosadašnja saradnja podići na viši nivo.

"Diplomatski odnosi Srbije i Brazila počeli su pre 80 godina i zasnivaju se na međusobnom poverenju i poštovanju. Srbija je Brazilu posebno zahvalna na podršci koju pruža teritorijalnom integritetu Srbije. Verujem da ćemo na osnovu naših odličnih bilateralnih odnosa povećati i nove investicije Brazila u našoj zemlji", rekao je Đorđević, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.

Kako se navodi, ambasador je istakao da su Brazil i Srbija prijateljske zemlje i složio se sa ministrom da postoji prostora za dodatno unapređenje saradnje, te je predstavio određene mere koje su sprovedene uspešno u njegovoj zemlji, a koje bi i u Srbiji mogle poslužiti kao primer dobre prakse.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja