Najnovije vesti

VUČIĆ I VOLTERS: Komunikacija Vojske Srbije i Kfor ključ za stabilnost
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

NAto poštuje vojnu neutralnost srbije

VUČIĆ I VOLTERS: Komunikacija Vojske Srbije i Kfor ključ za stabilnost

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s vrhovnim komandantom NATO snaga za Evropu i komandanta evropske komande američkih snaga generala Toda Voltersa i tom prilikom izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom sa NATO, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije.

 

Vučić je istakao da su međunarodne mirovne snage na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO garant bezbednosti srpskog naroda na KiM zbog čega je zatražio da načelnik Generalštaba Vojske Srbije u svakom trenutku može da stupi u kontakt sa komandantom KFOR.

 

foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Istovremeno je prihvatio da vrh naše Vojske bude na raspolaganju za komunikacije sa KFOR.

 

"Dobra komunikacija između Vojske Srbije i KFOR je važna kako bi, bez oklevanja, bila predupređena svaka krizna situacija na Kosovu i Metohiji. To predstavlja garant bezbednosti srpskog naroda na KiM", rekao je predsednik Vučić.

 

foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

General Volters je prihvatio da u svakom trenutku, bez odlaganja, postoji mogućnost međusobne komunikacije, jer je to važno za očuvanje stabilnosti u regionu kao jednog od stubova globalne stabilnosti.

 

On je potvrdio da će KFOR i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji i pohvalio predsednika Vučića za odgovorne, mudre i hladnokrvne reakcije u kriznim situacijama na KiM. General Volters je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.

 

foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Predsednik Vučić je rekao da je saradnja Vojske Srbije sa NATO, u okviru programa Partnerstvo za mir, u zajedničkom interesu i izrazio nadu da će ona biti unapređena sa ciljem izgradnje kapaciteta za doprinos međunarodnom miru.

 

S tim u vezi, Vučić je naglasio da je usaglašen novi ciklus Individualnog akcionog plana partnerstva, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...